Швейцария успя да обърне резултата от 0:1 и да победи

...
Швейцария успя да обърне резултата от 0:1 и да победи
Коментари Харесай

Швейцария излъга Сърбия с гол в добавеното време

Швейцария съумя да обърне резултата от 0:1 и да победи с 2:1 Сърбия във втория мач от II кръг в група Е, игран в Калининград. Този триумф на швейцарците ги изведе на второ място в групата с равни точки с петкратния международен първенец Бразилия. А сърбите изостават на точка след тези два състава и по този начин и трите отбора имат шансове за класиране на 1/8-финалите. Единственото несъмнено в тази група е, че Коста Рика отпада.
Сърбите откриха още в 5-ата мин. След комплициране в защитата на швейцарския отбор Душан Тадич центрира от дясното крило с левия крайник, а Алаксандар Митрович прати топката с глава във вратата за 1:0.
В 52-ата мин равенството бе възобновено, когато Гранит Джака изстреля с левия крайник топката от към три метра пред наказателното поле на сърбите и прати топката във вратата на Владимир Стойкович. В добавеното време пък Джердан Шакири осъществя победно попадение при контраофанзива и по този начин донесе първата победа на Швейцария на международното.
Класиране
Отборпрзг-р. т.1.Бразилия1103:142.Швейцария1103:242.Сърбия1012:234.Коста Рика0020:30 Последните мачове в групата са на 27 юни: Сърбия – Бразилия и Швейцария – Коста Рика.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР