Швейцария спечели последния си мач от група 2 на дивизия

...
Швейцария спечели последния си мач от група 2 на дивизия
Коментари Харесай

Швейцария изпрати Чехия в дивизия В

Швейцария завоюва последния си мач от група 2 на дивизия " А " в Лигата на нациите против Чехия с 2:1. срещата бе значима и за двата отбора, защото с този триумф " кръстоносците " си подсигуряваха оставането в тази дивизия и за идващото издание на шампионата, до момента в който за чехите провалянето бе съдбовно и те изпадат в по-долната дивизия.

Домакините вкараха два бързи гола в средата на първото полувреме. В 29-ата минута Джердан Шакири центрира отдясно и постави топката на главата на Ремо Фройлер, който от близко вкара за 1:0.

Само минута по-късно гостите сбъркаха при разиграването на топката, Брийл Емболо лиши и с удар по земя вкара за 2:0.

Чехия въпреки всичко върна интригата в 45-ата минута, когато Давид Зима напредна съвсем до аутлинията и върна за Патрик Шик, който от близко засече във вратата за 2:1.

През второто полувреме " кръстоносците " можеха да решат всичко в своя изгода с трети гол, само че попадението на Рубен Варгас не бе зачетено поради засада.

В последна сметка успеха е за Швейцария и отборът приключва на 3-ото място м крайното класиране в групата с 9 точки. Чехия е на последната 4-та позиция с 4 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР