Швейцария победи с 3:2 Сърбия и се класира за осминафиналите.

...
Швейцария победи с 3:2 Сърбия и се класира за осминафиналите.
Коментари Харесай

Швейцария победи в голяма битка Сърбия и е на осминафинал

Швейцария победи с 3:2 Сърбия и се класира за осминафиналите. На второто следващо Световно швейцарците отстраниха сърбите в групите. Шакири откри за Швейцария, а след голове на Митрович и Влахович сърбите направиха цялостен поврат. Емболо изравни в края на първата част, а Фройлер в 48-та минута класира швейцарците за елиминациите.
Прочетете още
В 19-ата минута швейцарците направиха доста добра офанзива, при която Рикардо Родригес бе изведен напълно самичък на лявото крило. Левият бек центрира по трева, като в наказателното поле Страхиня Павлович опита да почисти топката. Той обаче я прати на крайници на Джибрил Соу, който не се полакоми и я пусна към Джердан Шакири. Той стреля мощно по земя и не остави късмет на сръбския вратар и бранители - 1:0. 

Реакцията на Сърбия бе светкавична! Сърбия потегля в офанзива, като в 26-ата минута центриране на Филип Костич от лявото крило откри Александър Митрович. Нападателят на Фулъм се измъкна от опеката на на бранител на Швейцария и с глава направи 1:1. 

Така се стигна до 35-ата минута, когато топката бе пусната в наказателното поле. Ремо Фройлер се хвърли на шпагат, само че не съумя да почисти топката и тя стигна до Душан Влахович, който с добре ориентиран удар по тревата не остави късмет на Грегор Кобел - 2:1 и цялостен поврат за Сърбия. 

В 44-та минута Швейцария изравни. Джибрил Соу получи топката в накателното и подаде надясно към Джердан Шакири. Той без да се бави пусна пас във вратарското поле, където се бе присъединил Бреел Емболо. Той нямаше какво друго да направи, с изключение на да вкара гол, като това му бе второ попадение на Мондиала - 2:2.

В 48-ата минута хората на Мурат Якин направиха страхотна офанзива с доста подавания. Емболо задържа топката в наказателното поле и я подаде към намиращия се отвън пенална Шакири. Дребничкият футболист незабавно подаде към Рубен Варгас. Той направи удивителен пас с пета към Ремо Фройлер, който бе на 10-12 метра от вратата на Милинкович-Савич и без да се замисля стреля, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата - нов поврат в мача, този път за Швейцария. 

Швейцария приключи на второто място в групата с 6 точки, Бразилия завоюва групата също с 6 точки. На третото място Камерун приключи трети с 4 точки, а Сърбия остана на последното място без точка. 

Така на осминафиналите Швейцария ще играе против Португалия. 

Сърбия:  Ваня Милинкович-Савич, Никола Миленкович, Милош Велкович (Неманя Гудел 55 мин.), Страхиня Павлович, Андриа Живкович (Неманя Радонич 78 мин.), Саша Лукич, Сергей Милинкович-Савич, Филип Костич, Душан Тадич (Филип Джуричич 78 мин.), Александър Митрович, Душан Влахович (Лука Йович 55 мин.)

 

Швейцария:  Грегор Кобел, Силван Видмер, Мануел Аканжи, Фабиан Шер, Рикардо Родригес, Ремо Фройлер, Гранит Джака, Джердан Шакири, Мохамет Соу, Рубен Варгас, Бреел Емболо (Ноа Окафор 90 + 6 мин.)

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР