Швейцария победи с 3:2 Финландия и постигна първа победа на

...
Швейцария победи с 3:2 Финландия и постигна първа победа на
Коментари Харесай

Швейцария постигна първа побед по хокей на лед при жените

Швейцария победи с 3:2 Финландия и реализира първа победа на олимпийския шампионат по хокей на лед за дами.

Двата тима, които заемат последните две места в група "А ", съвсем несъмнено ще се срещнат на четвъртфиналите на Игрите, а Швейцария стигна до успеха в генералната подготовка за идната среща, откакто съумя доста сполучливо да употребява моментите, в които имаше числено преимущество на леда.

Лара Кристен откри резултата при "пауър плей " в 12-ата минута на мача, което бе и единственото попадение в първата третина.

Също при числено предимство Финландия изравни посредством Нели Лайтинен в осмата минута на втория интервал, само че Швейцария отговори с нов гол две минути по-късно, когато "кръстоноските " още веднъж бяха с човек повече на леда. Автор на това попадение бе Доминик Рюж.
Лара Щалдер докара резултата до 3:1 по-малко от две минути след началото на последната третина, само че Елиса Холопайнен понижи 10 минути преди приключването на постоянното време.

До края Финландия потърси изравняването, като в последните секунди скандинавките играха с шест полеви състезателки, само че даже това не им оказа помощ да вкарат трети гол.

В класирането в група Швейцария излезе на четвърто място с 3 точки, до момента в който Финландия е на последното пето място без актив. Суоми обаче може да мине по-напред, в случай че в утрешния ден победи Руския олимпийски комитет, който сега също има 3 точки, само че и мач по-малко от отбора на Швейцария, който към този момент завърши с дуелите от груповата фаза.

Много по-заплетена се оказа обстановката в по-слабата група "В ", от която единствено три тима ще се класират за четвъртфиналите. Соченият за новобранец отбор на Дания надигра с 3:2 безгрешния досега състав на Чехия, като скандинавките на два пъти наваксваха гол закъснение.
Анета Тейралова даде преднина на чехкините в шестата минута на мача, само че три по-късно Жозефин Якобсен изравни.

Чехия още веднъж поведе с гол на Катерина Мразова тъкмо три минути след началото на втората третина, само че 90 секунди по-късно Мишел Вайс изравни за 2:2.

В воин за датчанките се трансформира Силке Глуд, която осъществя победния гол при "пауър плей " 49 секунди след старта на последната третина.

За Дания това е първа победа въобще при мъже и при дами на олимпийски игри.

Първа победа в Пекин реализира и отборът на Швеция, който надигра с 2:1 домакина Китай в късния мач от групата.

Дани Кастино, позната в Китай и като Каси Бетинол, даде преднина на Китай след единствено 6 минути игра, само че Швеция реализира обрата си в границите на 85 секунди при започване на втората третина. Фелиция Викнер-Зинкиевич изравни от углавен удар, а незабавно по-късно Жозефин Бувенг добави втори гол за "трите корони ".

С успеха Швеция събра 3 точки, колкото има и отборът на Дания. В момента двата тима са четвърти и пети в група "В ", само че в последния кръг играят един против различен. Който завоюва срещата в постоянното време, ще продължи към етапа на четвъртфиналите, до момента в който китайките ще се надяват мачът да бъде решен след продължение или дузпи, защото за момента те заемат третото място в групата с 5 точки - последното, което дава право на присъединяване в четвъртфиналите.

Лидерите в групата Япония (7 точки) и Чехия (6 точки) ще дефинират спечелилия в нея в директния си мач във вторник.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР