Швейцария обяви днес по-строги мерки за борба с COVID-19 след

...
Швейцария обяви днес по-строги мерки за борба с COVID-19 след
Коментари Харесай

Швейцария затяга ограниченията след увеличение на случаите на COVID-19

Швейцария разгласи през днешния ден по-строги ограничения за битка с COVID-19 след нарастване на случаите на болест и разкриване на случаи на новия вид Омикрон в страната, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Правителството сподели, че ще бъде разширено използването на условието за носене на маски и представянето на документ, доказващ имунизация или преболедуване. Маски ще би трябвало да се носят на закрити места, където важи задължението за проявление на документ.

Властите също по този начин ускориха апела за работа от у дома и разрешиха до разнообразни обекти и събития да се позволяват единствено имунизирани или преболедували.

Мерките ще влязат в действие от понеделник и ще работят до 24 януари.

Правителството съобщи, че прави оценка сегашната обстановка като "много сериозна ". "Появата на разновидността Омикрон също основава нови провокации за оправянето с пандемията ", сподели Федералният съвет.

Според националната здравна работа към този момент има три доказани случая на новия вид в страната.

Швейцария също по този начин се бори с повишаване на броя на заразяванията с вируса. През последните 14 дни са регистрирани над 96 000 случая. На 29 ноември бяха регистрирани 11 340 заразявания - най-високото равнище от началото на рецесията с ковид.

Правителството в последно време стегна и рестриктивните мерки за влизане в страната, като вкара условие пасажерите от 23 страни да показват негативен тест и да бъдат под карантина 10 дни. Властите споделиха, че от 4 декември ще изваждат страни от карантинния лист, само че ще ползват по-строги отговорности за тестване при влизане в Швейцария.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР