Швейцария обърна с 2:1 Сърбия и завърза интригата в група

...
Швейцария обърна с 2:1 Сърбия и завърза интригата в група
Коментари Харесай

Швейцария обърна Сърбия и гледа към осминафиналите

Швейцария обърна с 2:1 Сърбия и завърза интригата в група "Е " на Мондиал 2018. "Кръстоносците " към този момент имат 4 точки от два мача и отстъпват на водача Бразилия единствено по голова разлика. Сърбите са трети с 3 точки. Всичко ще се взема решение в последните мачове. Западните ни съседи излизат против Бразилия, а Швейцария ще рита против новобранеца Коста Рика.

Мачът стартира шеметно и още в самото начало удар на Гранит Джака не попадна в задачата. Сърбия отговори в идната офанзива, когато вратарят Ян Зомер мазета изстрел с глава на Александър Митрович. Секунди по-късно обаче нападателят на Фулъм попадна в прегръдките на съотборниците си.

Стивън Цубер сбърка хлапашки при изнасянето на топката, Душан Тадич центрира в наказателното поле и този път Митрович вкара кълбото в мрежата за 1:0.

След половин час игра Швейцария беше покрай равнене. Цубер със страховит пас изведе Блерим Джемаили на чиста позиция, само че Владимир Петкович мазета удара му в корнер. След неговото осъществяване Мануел Аканджи засече с глава, само че над напречната греда.

До края на полувремето Сърбия на два пъти пропусна да удвои задатъка си. Първо при корнер Неманя Матич и непокритият Душко Тошич се разминаха с кълбото, след това мощен удар на Тошич мина на сантиметри от задачата.

В 52-ата минута Швейцария изравни. Шут на Шакири беше блокиран, само че кълбото попадна в Гранит Джака. Той насочи същински снаряд, хвана в крачка вратаря Стойкович и го матира за 1:1.

Този гол въодушеви швейцарците и Шакири насочи превъзходен фалцов удар към далечния ъгъл и кълбото облиза страничната греда. Така се стигна до 90-ата минута, когато Шакири потегли от половината на Швейцария при контра, излезе самичък против вратаря и с удар по земята донесе успеха за тима си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР