Швейцарецът Невин Галмарини спечели паралелния гигантски слалом от Световната купа

...
Швейцарецът Невин Галмарини спечели паралелния гигантски слалом от Световната купа
Коментари Харесай

Швейцарец спечели паралелния гигантски слалом от СК в Лакенхоф

Швейцарецът Невин Галмарини завоюва паралелния великански слалом от Световната купа по сноуборд в Лакенхоф (Австрия). В Големия край Галмарини победи с една стотна от секундата Рок Маргуч (Словения). Трети остана Александър Пайер (Австрия), който в дребния край завоюва против Жан Кошир (Словения).

Българинът Радослав Янков отпадна в квалификациите. Носителят на дребната Световна купа в на паралелния великански слалом за предишния сезон Янков приключи на 21-о място в пресявките с общо време от 1:20.30 минута. Той кара добре в първия манш и преодоля аленото трасе за 39.65 секунди, само че имаше проблеми по синьото трасе и с второ втурване за 40.65 секунди не съумя да попадне измежду първите 16, които не престават в главната конкуренция.

В генералното класиране за Световната купа води Невин Галмарини с 2660 точки, а Радослав Янков е на пета позиция с 1220 точки. В класирането за дребната международна купа в паралелния великански слалом Янков е осми с 820 точки, а водач е още веднъж Галмарини с 2300 точки.

При дамите в паралелния великански слалом Теодора Пенчева остана 41-а в квалификациите и не съумя да се класира за елиминациите. Победителка стана Естер Ледецка (Чехия), която в Големия край изпревари Юлия Дуймовиц (Австрия). С бронза се окичи Ладина Джени (Швейцария). В генералното класиране за Световната купа отпред е Естер Ледецка с 3290 точки, следвана от Забине Шьофман (Австрия) с 1900 точки и Селина Йорг (Германия) с 1750 точки. Ледецка води и в подреждането за дребната международна купа в дисциплината с 3000 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР