Швеция се класира за 1/4-финалите на световното първенство по футбол

...
Швеция се класира за 1/4-финалите на световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Швеция отстрани световния шампион САЩ на Мондиала по футбол при дамите

Швеция се класира за 1/4-финалите на международното състезание по футбол за дами. Скандинавките победиха Съединени американски щати с резултат 5:4 след осъществяване на дузпи.

В хода на срещата американките бяха надалеч по-активни в предни позиции. В рамките на 120 минути футболистките в жълто насочиха един прецизен удар, до момента в който съперникът им обстрелва противниковата врата цели 11 пъти. До попадение по този начин и не се стигна след намесите на Зечира Мушович.

11-метровите удари започнаха с 5 точни осъществявания. При третата дузпа за шведките Натали Бьорн не уцели вратата. Точно след нея Меган Рапино, Ребека Бломквист и София Смит също пропуснаха дузпи. Хана Бенисон бе точна след петата дузпа за страната си, с цел да се стигне до спомагателни осъществявания.

Кели О`Хара стреля в дясната греда при последната дузпа за международните шампионки. Лина Хуртиг означи победната дузпа по допустимо най-драматичния метод. Алиса Неър мазета първичния удар на нападателката, само че се наложи да прави в допълнение избавяне. То обаче пристигна прекомерно късно, тъй като технологията на голлинията сподели, че топката е минала голлинията с милиметър.

Отборът на Съединени американски щати за първи път отпада в толкоз ранен стадий от конкуренцията. В 1/4-финалите възпитаничките на Петер Герхардсон ще се изправят против Япония.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР