Швеция планира да прекрати разследването си на експлозиите на газопроводите

...
Швеция планира да прекрати разследването си на експлозиите на газопроводите
Коментари Харесай

Швеция спира разследването за експлозиите на Северен поток

Швеция възнамерява да приключи следствието си на детонациите на газопроводите " Северен поток " 1 и 2 , защото следователите наподобява не са съумели да разпознават обвинените, оповестиха няколко немски медии във вторник, представени от Би Би Си.

Според вестниците Sueddeutsche Zeitung и Die Zeit и малките екрани NDR и WDR, шведският прокурор Матс Люнгквист, управляващ следствието, ще разгласи публично прекратяването на следствието в идващите дни.

В коментар за Ройтерс Люнгквист сподели: " Ще взема решение на следващия ден и какво ще бъде това решение, не мога да Ви кажа в този момент. Зависи от разнообразни фактори и сега не мога да кажа повече. "

Тъй като, двете страни проверяват дружно с Германия. Приключването на шведското следствие няма да се отрази по никакъв метод на следствието в Германия, оповестяват медиите.

Три теча в " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " бяха открити в границите на няколко часа на 26 септември 2022 година беше засечен на " Северен поток 2 " покрай датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани две приключвания на Северен поток. Датската енергийна организация заяви, че огромно количество газ е навлязло в морето. По-късно, че са записали две детонации по трасетата на тръбопровода. Няколко дни по-късно по оборудванията.

Съединените щати и НАТО нарекоха офанзивите против газопроводите от септември 2022 година От своя страна Москва упрекна Запада и прикани да организира без значение следствие . Нито една от страните не е предоставила доказателства за изказванията си.

В началото на март предходната година, че избрана " проукраинска формация " може да е забъркана в детонацията на газопровода. Според медиите НАТО се е стремял да не допусне тази информация да стане обществена, защото това би довело до изостряне на връзките сред Украйна и Германия.

През февруари 2023 година американският проверяващ публицист и притежател на премията " Пулицър " кореспондент Сиймур Хърш заяви, че администрацията на при която бяха взривени елементи от газопроводите " Северен поток " .

В изявленията се показва, че администрацията на Зеленски не е знаела за идния бойкот. Украинският президент Владимир Зеленски отхвърли всички обвинявания, като сподели, че " украинците несъмнено не са създали това ".
 Путин упрекна гърмежите на
Путин упрекна гърмежите на " Северен поток " за разрушаването на връзките с Германия

Той също сподели в понеделник, че се надява връзките сред Москва и Лондон да се подобрят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР