Швеция, известна с мекия си подход към новия вид ,

...
Швеция, известна с мекия си подход към новия вид ,
Коментари Харесай

Не повече от осем души на публични събирания в Швеция

Швеция, известна с мекия си метод към новия тип, реши през днешния ден за първи път да забрани обществените събирания на повече от осем индивида, заяви Агенция Франс Прес. Причината е скокът на случаите на заразяване.
Действащите досега ограничавания предвиждаха опция за събиране на сред 50 и 300 души, според от типа на събитието. От 24 ноември влиза в действие избраната като „ невиждана “ мярка, която държавното управление счита за „ нужна “ за ограничение разпространяването на вируса, съобщи министър председателят.
Новата възбрана ще се ползва единствено за обществени събирания като спортни и културни прояви, защото държавното управление няма пълномощията да не разрешава частни събирания по домовете.
Училищата и заведенията за хранене ще останат отворени, макар че последните към този момент са лимитирани до най-много осем души на маса.
Гражданите на страната са посъветвани също да не поддържат връзка с никого отвън семейството си.
Премиерът акцентира значимостта на и насочи зов към сънародниците си да поемат отговорност за прекъсване разпространяването на вируса.
„ Не ходете на фитнес, не ходете в библиотеката, не правете празненства. Отменете ги “, прикани той.
Миналата седмица държавното управление разгласи, че питейните заведения и заведенията за хранене към този момент няма да могат да сервират алкохол след 22:00 ч., като мярката ще бъде в действие от 20 ноември до края на февруари.
Медиите оповестиха, че доста клубове и питейни заведения са били препълнени през миналия уикенд, като младежите са се възползвали от последната опция за късно вечерно празненство.
Според Льовен, въведените ограничавания са нужни, защото рекомендациите на държавното управление се съблюдават от по-малко шведи, в сравнение с при започване на пандемията. Тогава е било задоволително единствено да се насочи рекомендация, до момента в който сега нещата са се трансформирали доста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР