Шведското председателство на Съвета на ЕС не вижда смисъл да

...
Шведското председателство на Съвета на ЕС не вижда смисъл да
Коментари Харесай

Шведското председателство няма да поставя въпроса за Шенген за гласуване, преди да има съгласие сред държавите

Шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз не вижда смисъл да слага за гласоподаване на Съвет по вътрешните работи на въпроса за приемането на България и Румъния в Шенген, преди да има единодушие измежду страните от Европейски Съюз за това. Това сподели през публицисти в Брюксел шведският дипломат в Европейски Съюз Ларс Даниелсон. Той показа целите на страната си за председателството на Съвета на Европейски Съюз, което стартира на 1 януари.

Даниелсон разгласи, че шведските дипломати към този момент са почнали да водят двустранни диалози по въпроса за Шенген, освен с България и Румъния, само че и с страните (Австрия и Нидерландия - бел.ред.), които през декември гласоподаваха срещу приемането ни. Според Даниелсон аргументите за негативния избор в края на предходната година не са свързани непосредствено с европейските въпроси и решаването им не е в пълномощията на председателството на Съвета на Европейски Съюз.

Той увери обаче, че Швеция ще продължава да прави опити за разрешаване на въпроса. Стокхолм обаче няма да слага въпроса за гласоподаване, преди да е сигурен, че всички страни поддържат приемането на България и Румъния в Шенген.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР