Шведското правителство въведе днес най-строгите досега мерки с цел да

...
Шведското правителство въведе днес най-строгите досега мерки с цел да
Коментари Харесай

Швеция въведе най-строгите мерки от началото на пандемията досега

Шведското държавно управление вкара през днешния ден най-строгите до момента ограничения за да бъде овладяна втората вълна на пандемията от ковид, съобщи Ройтерс. Те бяха оповестени на конференция от премиера Стефан Льовен, написа.
Ограниченията включват затваряне до 24 януари на фитнес залите, басейните, библиотеките, както и рекомендация да се носят маски в публичния превоз във върховите часове. " Правим това, което правихме от самото начало на пандемията - верните ограничения в вярното време ", сподели Льовен.
 Шведският крал с огромни рецензии поради ковид: Мисля, че се провалихме - доста хора умряха Шведският крал с огромни рецензии поради ковид: Мисля, че се провалихме - доста хора умряха
Броят на умрелите в Швеция вследствие заразяване с ковид доближи 7 802 души, което е доста повече от този в прилежащите скандина...
Досега настойчиво отхвърляше ограничения от карантинен вид, оставяйки отворени множеството учебни заведения, бизнеси и заведения за хранене по време на пандемията. Втората вълна на болестта обаче докара до рекорден брой на инфектираните всяка седмица през последните два месеца. Властите бяха призовани да затегнат рестриктивните мерки. " Тази година Коледа ще бъде необикновена. Положението остава съществено и по тази причина държавното управление подхваща нови ограничения за попречване на разпространяването на инфекцията ", уточни министър председателят, представен от ТАСС.
Максимално допустимият брой хора в една компания в ресторант се понижава от 8 до 4. От 24 декември продажбата на алкохол ще е неразрешена не от 22 ч., а от 20 ч. Въвежда се и таван за брой на клиенти в магазините и комерсиалните центрове. " Ако тези ограничения не дадат упования резултат, държавното управление счита да затвори тези заведения ", добави Льовен. Броят на инфектираните в Швеция доближи 367 120, а на умрелите от началото на пандемията - съвсем 8 000. Смъртността на глава от популацията в Швеция е няколко пъти по-висока, в сравнение с в прилежащите скандинавски страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР