Шведското правителство реши да екстрадира в Турция човек, издирван за

...
Шведското правителство реши да екстрадира в Турция човек, издирван за
Коментари Харесай

Швеция екстрадира издирван за измама в Турция

Шведското държавно управление реши да екстрадира в Турция човек, търсен за машинация , което е първият сходен случай, откогато да бъдат екстрадирани в подмяна на това да пусне Швеция в НАТО , предава Ройтерс.

Анкара да се причислят към Североатлантическия алианс през юни след седмици на напрегнати договаряния, в които Турция упрекна двете северни страни, че укриват, съгласно Турция, бойци на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК).

Като част от договорката Турция показа лист с хора, които желае Швеция да екстрадира, само че от този момент изрази отчаяние от неналичието на прогрес.

Мъжът, на към 30 години, ще бъде първият прочут случай на изгонване в Турция от сключването на договорката .

" Това е естествен обикновен въпрос. Въпросното лице е турски жител и е наказан за машинация в Турция през 2013 година и 2016 година ", сподели министърът на правораздаването Морган Йохансон пред Ройтерс.

" Върховният съд прегледа въпроса както нормално и заключи, че няма спънки за екстрадиция ", сподели той.

Говорител на Министерството на правораздаването отхвърли да каже дали мъжът е в листата на хората, които Турция изисква да бъдат екстрадирани, нито разяснява в допълнение въпроса.

Шведската телевизия SVT, която първа заяви за идната екстрадиция, сподели, че мъжът е бил наказан в Турция на 14 години затвор по няколко обвинявания за измами с банкови карти .

Обвиненият, арестуван в Швеция от предходната година, от своя страна декларира, че е бил наказан незаслужено, тъй като е приел християнството, отказал е да служи в армията и има кюрдски корени , разяснява SVT.

На 18 юли обаче Турция заплаши, че ще замрази за участие в НАТО, в случай че скандинавските страни не спазят обещанията си за битка с тероризма, дадени предишния месец. Това съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, представен от " Ройтерс ".

Той означи, че Швеция " не демонстрира добър имидж " към този момент.

Финландия и Швеция в отговор на нахлуването на Русия в Украйна.

Първоначално обаче на присъединението им към Алианса поради това, което назовава поддръжка за кюрдските екстремисти и други терористи, както и поради оръжейното ембарго и неизпълнените претенции за екстрадиция. Тя изиска обвързващи обещания и съответни стъпки за унищожаване на ветото.
 Байдън подписа документите на Финландия и Швеция за НАТО
Байдън подписа документите на Финландия и Швеция за НАТО

Заедно с нашите съдружници ние сами ще оформим бъдещето, което желаеме да забележим - разгласи американският президент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР