Шведският външен министър Маргот Валстрьом призна, че е била обект

...
Шведският външен министър Маргот Валстрьом призна, че е била обект
Коментари Харесай

Шведска министърка призна, че е била обект на сексуален тормоз


Шведският външен министър Маргот Валстрьом призна, че е била обект на полов тормоз „ на най-високо политическо равнище “. Първият посланик на Стокхолм направи изявлението, присъединявайки се към акцията #MeToo в обществените мрежи, в границите на която дами споделят опита си със полов тормоз.

„ М ога да потвърдя, че това съществува на най-високо политическо равнище и самата аз съм го преживявала “, сподели тя пред шведската осведомителна организация ТТ.

 Маргот Валстрьом БГНЕС

Валстрьом не удостовери дали половото принуждение върху нея е било упражнено по време на среща на европейски представители, както по-рано беше обявено в записки на публицист.

По думите й би трябвало да се потърсят решения на законово равнище и да се намерения за това по какъв начин може да бъдат изменени публичните настройки към казуса.



Валстрьом, която е на поста от 2014 година, получи от премиера Стефан Льовен мандат за „ феминистка дипломация “, която да приканва за почитание на правата на дамите к ато част от шведските интернационалните връзки.

През 2015 година дипломатическите връзки на Стокхолм със Саудитска Арабия бяха замразени, откакто Валстрьом назова управляващите в Рияд „ тирания “, критикувайки най-много отношението по отношение на дамите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР