Шведският парламент утвърди днес консерватора Улф Кристершон за нов премиер

...
Шведският парламент утвърди днес консерватора Улф Кристершон за нов премиер
Коментари Харесай

Швеция има нов премиер, застава начело на правителство на малцинство

Шведският парламент утвърди през днешния ден консерватора Улф Кристершон за нов министър председател на страната, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Кристершон ще оглави трипартийно, десноцентристко държавно управление на малцинството, което ще разчита на поддръжката на крайнодясната партия " Шведски демократи ", с цел да си обезпечи болшинство при гласуванията в Риксдага - еднокамарния законодателен орган. В Швеция министър-председателите може да ръководят, до момента в който няма парламентарно болшинство против тях, отбелязва АП.

Шведският парламент избра Кристершон за министър председател със 176 гласа " за " при 173 " срещу ". Очаква се той да показа своето държавно управление на следващия ден.

В петък Кристершон, водач на Умерената съдружна партия, разгласи, че е сключил съдружно съглашение с две други десноцентристки обединения - Християндемократическата партия и Либералите. Това стана след един месец на договаряния с партия " Шведски демократи ", която на парламентарните избори на 11 септември получи над 20 % от гласовете, заемайки второ място след до момента управлявалите социалдемократи.

Трипартийната коалиция възнамерява да понижи налозите, да затегне имиграционните правила и да даде на полицията повече пълномощия като част от политическата договорка с " Шведските демократи ", която в този момент е най-голямата партия вдясно след изборите.

До 2018 година нито една партия не желаеше да има нищо общо с " Шведските демократи ". Но тяхното обръщение, че десетилетия на прекомерно великодушни имиграционни политики стоят зад скока на поръчковите убийства и груповите закононарушения, залели огромните градове, завоюва гласоподавателите.

Правителството възнамерява да направи по-трудно приемането на компенсации от имигрантите, както и да дава единствено краткотрайно бежански статут. Предвижда се и обзор на тласъците за непринудено репатриране " с необикновен акцент върху тези, които не са се интегрирали ".

Що се отнася до престъпността, полицията ще може да подхваща по-строги ограничения против незаконни групировки, а присъдите за групови закононарушения ще бъдат по-дълги.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР