Шведският министър на отбраната Петер Хултквист смята, че Русия участва

...
Шведският министър на отбраната Петер Хултквист смята, че Русия участва
Коментари Харесай

Швеция обвини Русия за мигрантска криза по границата с ЕС

Шведският министър на защитата Петер Хултквист счита, че Русия взе участие в основаването на спешна обстановка с мигрантите на границата на Беларус и Литва.

„ Нашето мнение, както го обсъждахме през днешния ден, е, че Русия стои зад всичко това “, сподели Хултквист в изявление за TV4 в петък след среща в Стокхолм с литовския му сътрудник Арвидас Анушаускас. Според Хултквист, Русия желае „ да дестабилизира тези страни, да окаже напън върху нашия район, както и върху целия Европейски съюз “. " Те са доста заинтригувани от тази обстановка ", сподели министърът. " Сега мащабът е доста по-голям, всичко това се случва в подтекст. Първо стартира притокът на мигранти, по-късно огромните военни учения " Запад ", а по-късно потокът от мигранти продължава ", продължи той.
свързани новини34858на 12.01.2018
На въпроса по какъв начин Швеция и Европейски Съюз могат да се изправят против Русия, Хултквист отговори: „ Трябва да продължим глобите против Русия “.

От началото на годината над 4000 незаконни мигранти от азиатски и африкански страни са арестувани на литовско-беларуската граница. Това е 50 пъти повече, в сравнение с през цялата 2020 година. Вилнюс счита, че миграционната рецесия е предизвикана от Минск и я назовава хибридна офанзива против Литва.

В края на май президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че страната му служи като преграда за прехвърлянето на незаконни мигранти в Европа, само че поради политическия напън от Запада, Минск може да се чуди дали си коства да продължи да го прави, напомня БГНЕС.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР