Шведският феномен "плогинг" - комбинация на бягане сред природата и

...
Шведският феномен "плогинг" - комбинация на бягане сред природата и
Коментари Харесай

Почитатели на бягането събират боклуци с плогинг в цял свят

Шведският феномен "плогинг " - композиция на тичане измежду природата и събиране на боклуци - набира известност по целия свят - от Мексико до Индия, съобщи Ройтерс.

"Плогингът " е фиктивен от Ерик Алстрьом от град Оре през 2016 година, само че международният връх по плогинг е подложен в мексиканската столица, когато четири хиляди души бягат и събират отпадъци по едно и също време през целия ден. В Индия обаче към 10 000 души постоянно вършат плогинг.

"В Индия модата в бягането е плогинг " - сподели Алстрьом.

Думата "плока " на шведски значи "събирам ", а окончанието идва от джогинг. "Плогинг " съчетава две думи - групирам и тичам, изясни Алстрьом, до момента в който раздаваше по две торбички на десетките участници в стокхолмски плогинг.

Всеки ден в Швеция се изхвърлят към три милиона фаса от цигари. Като упътване на участващите в акцията Алстрьом загатна и тоновете пластмасови отпадъци, които попадат в моретата и океаните.

Алстрьом сподели, че не е сюрпризиран от възходящия международен интерес към плогинга.

"Толкова е елементарен, а и изгаря повече калории, в сравнение с елементарното тичане, самото навеждане и клякане е положително упражнение както за краката, по този начин и за цялото тяло ", добави той.

Лина Лейерлюнг - една от участничките и постоянно практикуваща плогинг от 2016 година - показа, че по този метод взе участие в международния спор за световното стопляне.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР