Шведски изтребител Jas 39 Gripen (Грипен) се разби в южна

...
Шведски изтребител Jas 39 Gripen (Грипен) се разби в южна
Коментари Харесай

Шведски изтребител Грипен падна след сблъсък с птици

Шведски изтребител Jas 39 Gripen (Грипен) се разруши в южна Швеция след конфликт с ято птици. Пилотът не е потърпевш, оповестиха от Въоръжените сили на Швеция, представени от РИА Новости.

" Във вторник сутринта, почти към 09:45 Jas 39 Gripen се вряза в ято птици, летящо до флотилията изтребители Ф17 в провинция Блекинг ", се споделя в известието за пресата.

По информация на военното ведомство, водачът е съумял да катапултира. Той е добре и е превозен за обзор в болница. Изтребителят е паднал в гора.

Шведската осведомителна организация ТТ осведоми, че от производителя на изтребителя - шведската компания Saab, към момента не са коментирали случая.

По данни на шведското транспортно ръководство годишно в страната се случват към 400 случая, когато самолетите се врязват в птици.

" Близкият контакт с птиците става много постоянно, имайки поради, че самолетът се среща с птици или птици кацат на пистата, само че е извънредно аероплан да пострада толкоз мощно ", съобщи пред ТТ ръководителят на аналитичния отдел на транспортното ръководство Шарлот Билгрен.

Военният министър на Швеция Петер Хултквист не разяснява техническото положение и надеждността на системата на падналия аероплан и не чака резултати от следствието на случая.

Припомняме, на 22 юни 2017 година стана ясно, че комисията за избор на нов вид изтребител за българските военновъздушни сили, е предпочела Грипен.

Дни по-рано - на 14 юни 2017 година от компанията, производител на шведските изтребители, са декларирали упованието си за диалози с българското държавно управление по отношение на откритата процедура за избор на нов изтребител.

На 19 септември 2017 година депутатите предложиха страната ни да стартира нови договаряния за придобиването на нов вид военен аероплан.

Временната парламентарна комисия за изтребителя предлага на Министерство на защитата да промени плана за капиталов разход по плана за придобиване на нов военен аероплан.

В плана би трябвало да се отстранят неяснотите и подозренията за ограничаващи условия към главните разновидности за реализация, свързани със схемата за заплащане.
Освен това комисията предлага да се актуализират разновидностите за реализация на плана на база на офертите, постъпили след изпращането през декември 2016 на " настояването за предложение ".

След това от шведската компания намекнаха, че отлагането на сключването на контракт за произвеждане на изтребители за нашата войска, оскъпява поръчката. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР