Шведската принцеса Виктория празнува днес своя 40-ти рожден ден. В

...
Шведската принцеса Виктория празнува днес своя 40-ти рожден ден. В
Коментари Харесай

Принцесата на Швеция на 40, разказва за борбата с анорексията и дислексията

Шведската принцеса Виктория чества през днешния ден своя 40-ти рожден ден. В навечерието на юбилея си кралската персона даде няколко изявленията, в които описа и за това по какъв начин преди години се е борила с ментални проблеми, анорексия и дислексия.

Интервютата й идват след серията изповеди на английските принцове Уилям и Хари, които разкриха, че са търсили терапия, с цел да се преборят със напрежението след гибелта на майка си лейди Даяна и отговорностите като членове на кралското семейство.

Пред шведската телевизия SVT престолонаследничката разкрива по какъв начин е преодоляла хранително разстройство, от което страдала в тийнейджърските си години. То се отключило, когато навършила 18 години и поела формалните си отговорности като част от кралската фамилия, което я сложило под светлините на прожекторите. Исках от себе си прекалено много, повече в сравнение с беше реалистично, споделя тя. Заради битката с анорексията принцесата трябвало да отсрочи следването си в университет. Заминала на терапия в САЩ, където се научила да облича възприятията в думи, да си постанова граници и да не се пресира прекалено много.

Все още обаче не била преодоляла тревогата си при обществени прояви. Но с различни начини се научила по какъв начин да го владее. 

Принцесата страдала  и от дислексия, поради което в учебно заведение й се подигравали. Дислексията е болест, при която хората изпитват компликация при четене и схващане на прочетеното и бъркат някои букви с други. Известно е, че с дислексия е й бащата на принцеса Виктория - актуалният крал на Швеция Карл XVI Густав. " Мислех се за глупава и изостанала ", споделя днес тя.

Въпреки всичко принцесата не свързва проблемите си със ориста си на кралска персона. Тя счита, че могат да се намерят безчет аргументи някой да се усеща зле. 

Виктория изрази и опасения за душевното здраве на младежите през днешния ден поради " всички съвършени фотоси, качвани с обществените мрежи ". Идеята, че всичко би трябвало да наподобява лъскаво и съвършено, натрупа напрежение у младежите, показва принцесата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР