Шведската принцеса Мадлен носи невероятен годежен пръстен в стил Арт

...
Шведската принцеса Мадлен носи невероятен годежен пръстен в стил Арт
Коментари Харесай

Годежният пръстен на шведската принцеса Мадлен - уникално бижу на стойност £150 000 |

Шведската принцеса Мадлен носи необикновен годежен пръстен в жанр Арт Деко, подарен ѝ от нейния брачен партньор Кристофър О`Нийл, написа Express.co.uk, разглеждайки отблизо този замайващ драгоценен камък на стойност към £150 000.

Първият годеж на принцесата с юриста Йонас Бергстрьом беше анулиран през 2010 година Но през 2012 година най-малката щерка на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия разгласи, че е сгодена за финансиста Кристофър О`Нийл и дебютира с в действителност замайващ годеж.

Според шведската традиция, диамантен пръстен се подарява на булката в сватбения ѝ ден. Но три шведски кралски особи нарушиха тази традиция през последните години - принцеса Мадлен, принцеса Виктория и принцеса София.

И трите кралски младоженки дебютираха с диамантени пръстени след оповестяването на годежа им, като пръстенът на Мадлен е в действителност неповторимо произведение на изкуството и заслужено привлича погледите.

Разкошният пръстен включва четирикаратов диамант Ашер, споделя Зак Стоун, ръководещ шеф на " Стивън Стоун ".



Уникалният срез, който използват братята Ашер при обработката на диамантите, става запазена марка.

„ Пипа Мидълтън също избра диамант на Ашер за своя годежен пръстен и той става все по-популярен както измежду кралските особи, по този начин и измежду звездите, защото освен е неповторим, само че има и богата история “, прибавя още Стоун.

„ Специфичната техника за рязане на диаманти е изобретена през 1902 година от Джоузеф Ашер, ювелир, който обработва диаманти и по-късно основава Royal Asscher Diamond Company, дружно със своя брат. Уникалният срез, който употребяват майсторите на бижута при обработката на диамантите, става запазена марка.

Този жанр се трансформира в главен детайл на бижутата Арт Деко, характеризирайки се с неповторими прави линии и блестящ искра.

Лора Костова, основен редактор на
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР