Шведската полиция разреши протест пред сградата на парламента в Стокхолм

...
Шведската полиция разреши протест пред сградата на парламента в Стокхолм
Коментари Харесай

Шведската полиция пак си играе с огъня – разреши ново изгаряне на Корана, сега пред парламента в Скокхолм


Шведската полиция позволи митинг пред постройката на Народното събрание в Стокхолм през днешния ден, на който ще бъде изгорял образец от Корана, съобщи Франс прес. Участниците в митинга възнамеряват също така да изискат свещената книга на исляма да бъде неразрешена в страната.

Разрешението от страна на шведската полиция идва тъкмо сега, в който Швеция и Дания обмислят да забранят изгарянията на екземпляри на Корана, тъй като сходни дейности заплашват сигурността и предизвикат всеобщи митинги в мюсюлманските страни.

Премиерът Швеция Улф Кристершон съобщи, че държи непрекъсната връзка с датската си колежка Мете Фредериксен с оглед въвеждането на възбраната за изгаряне на копия от Корана, съобщи ДПА.

„ Колкото пъти възбраните изгарянето на Корана, толкоз пъти ще го изгоря “, съобщи обаче пред шведския в. „ Експресен “ иракчанинът по генезис Салван Наджем, който провежда първите два сходни митинга дружно със сънародника си.

Поставени сме във допустимо най-сериозната обстановка за опасност за сигурността ни от Втората международна война насам. И ние тук сме наясно, че по едно и също време страни и лица, настоящи от името на страни, могат да извлекат полза от въпросната обстановка “, написа нощес в обществената мрежа „ Инстаграм “ Кристершон, имайки поради Русия и Путин.

По-рано датското държавно управление разгласи, че обмисля законови средства, с които да забрани изгарянията на копия на Корана пред задгранични посолства, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Допустими са рецензии към дадена вяра “, означи датският министър на външните работи Ларс Льоке Расмусен. „ Но в случай че застанете пред посолство на друга страна и изгорите образец на Корана, или пък се изправите пред посолство на Израел и изгорите свитъка на Тората (Петокнижието на Мойсей – б.р.), сходни дейности нямат друга цел, с изключение на обществено поругаване и подбив “, сподели Расмусен.

Той добави, че това заплашва публичната сигурност. В последно време дребни групи от стачкуващи (повечето от арабския свят) изгаряха екземпляри на Корана по време на антиислямски акции в Швеция и Дания. Това с съображение докара до вълна от яд и отвращение в мюсюлманския свят.

Реакциите бяха изключително остри в Ирак, чието държавно управление експулсира шведския дипломат, откакто протестиращи щурмуваха постройката на посолството на Швеция в Багдад и я подпалиха.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР