Шведската Nordea Bank, една от най-големите банки в Скандинавския регион,

...
Шведската Nordea Bank, една от най-големите банки в Скандинавския регион,
Коментари Харесай

Една от най-големите скандинавски банки съкращава 6 000 души

Шведската Nordea Bank, една от най-големите банки в Скандинавския район, е взела решение да редуцира 6 хиляди свои сътрудници, в това число 2 000 консултанти.

Намаляването на щата с 18% е част от преструктурирането, което продължава към този момент две години и цели обезпечаване в вероятност на конкурентоспособността на финансовата организация, показват още от Nordea Bank.

От банката означават, че това редуциране на щата ще докара до понижаване на финансовия резултат със 100 - 150 млн. евро в четвъртото тримесечие на тази и още спомагателни разноски още четири години.

По-рано бяха оповестени проекти за пренасяне на седалището на Nordea Bank от Швеция във Финландия.

В четвъртък банката регистрира и намаляване на операционната си облага за третото тримесечие на 2017 година с 5%, до 1,09 млрд евро. Чистият приход е от лихви е повишен с1%, до 1,19 милиарда евро. В същото време разноските са се нараснали с 2%, до 1,2 млрд евро.

Nordea е една от най-големите банкови групи в Европа, тя е показана в Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Естония, Латвия, Литва и Русия. Nordea обслужва 11 милиона клиента, в над 600 клона и филиала, в края на септември в банката са работили 31,918 хиляди сътрудници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР