Шведската компания Koenigsegg продължава да разширява възможностите за постигане на

...
Шведската компания Koenigsegg продължава да разширява възможностите за постигане на
Коментари Харесай

Чуйте Gemera на Koenigsegg и неговия 3-цилиндров двигател

Шведската компания Koenigsegg продължава да уголемява опциите за реализиране на високи резултати, както никой различен. Най-новият модел на компанията е хиперавтомобил, наименуван Gemera, и вместо огромните V-8 мотори, на които компанията нормално разчита, тук имаме 3-цилиндров мотор, който работи с тройка електрически мотори, с цел да обезпечи комбинирана мощ от 1700 к. с.

 Koenigsegg разкри първия работещ първообраз. Главният изпълнителен шеф и създател на Koenigsegg Кристиан декор Коенигсег взе участие във видеоклип, в който възпламенява прототипа и го пуска на къс спринт по пистата в някогашната база на шведските военновъздушни сили, която Koenigsegg назовава собствен дом.

В тази ранна фаза на тестване цялостната продуктивност на Gemera към момента не е разкрита. В момента оптималната скорост на мотора е към 4500 об/мин, само че в серийно произвеждане той ще доближи още 4000 об/мин. Двигателят, 2,0-литров редови трицилиндров мотор с турбокомпресор, развива оптималната мощ от 600 к. с. и въртящ миг от 443 Нм, частично с помощта на личната технология на Koenigsegg без кула, известна като FreeValve. Това разрешава по-добър надзор върху работата на клапаните, което дава повече благоприятни условия за увеличение на мощността.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР