Шведската екоактивистка Грета Тунберг каза днес, че евентуален неин разговор

...
Шведската екоактивистка Грета Тунберг каза днес, че евентуален неин разговор
Коментари Харесай

Грета Тунберг: Разговор с Тръмп за климата би бил пилеене на време

Шведската екоактивистка Грета Тунберг сподели през днешния ден, че възможен неин диалог с Доналд Тръмп по време на срещата на върха на Организация на обединените нации за световното стопляне през септември би бил пилеене на време, защото президентът на Съединени американски щати нямало да й обърне никакво внимание, съобщи Ройтерс.

Грета съобщи това по радиопрограмата " Днес " на Би Би Си, на която тя беше гостуващ редактор.

В отговор на въпрос какво е щяла да каже на Тръмп, в случай че двамата бяха разговаряли през септември, тя отвърна: " Честно казано не мисля, че щях да му кажа нещо, тъй като явно той не слуша учените и специалистите, тъй че за какво да слуша мен. " След това шведската тийнейджърка добави: " Така че евентуално нямаше да му кажа нищо, тъй като това щеше да бъде пилеене на време. "

В коридорите на срещата на върха през септември видеокадри запечатаха Грета, която хвърля смъртоносен взор на преминаващия около нея Тръмп, който по-рано разгласи, че ще изтегли Съединените щати от Парижкото съглашение за климата и сложи под въпрос изказванията на учените за климатичните промени, съобщи Българска телеграфна агенция.

По време на програмата на Би Би Си през днешния ден Грета сподели още, че гледа на персоналните нападки против нея като на нещо занимателно, и изрази вяра, че скоро ще се върне към естествен живот.

Тръмп беше призовал Грета да работи върху проблемите си с преодоляването на гнева, а наскоро бразилският президент Жаир Болсонаро назова тийнейджърката " невъзпитано и досадно дете ".

" Тези нападки са занимателни, тъй като явно, те не значат нищо. Всъщност, несъмнено, че те значат нещо, те демонстрират, че тези хора са ужасени от младите, носещи смяна, която те не желаят, само че това е единствено доказателство, че ние фактически вършим нещо и че те гледат на нас като на тип опасност ", съобщи Грета.

Шведското момиче беше оповестено за персона на годината на сп. " Тайм " тази година.

Днес тийнейджърката довери, че това, че е станала екоактивистка, й е помогнало да се избави от депресията, от която е страдала преди този момент.

Бащата на Грета, Сванте Тунберг, също взе участие в днешната стратегия на радио Би Би Си. Той съобщи, че щерка му се оправя доста добре с подправените вести, които хората се пробват да измислят за нея, както и с омразата, с която се сблъсква. През множеството време Грета приемала тези отрицателни неща със смях, довери Сванте Тунберг.

Той описа, че откогато е станала активистка, щерка му е доста по-щастлива, само че добави, че той персонално се тормози от омразата, с която тя се сблъсква. Сванте съобщи още, че не поддържа това, че Грета не върви на учебно заведение, с цел да взе участие в климатичните митинги, които накараха милиони възпитаници и студенти по света да пропущат петъчните занятия.

Бащата на Грета показа също по този начин, че той и брачната половинка му са почнали да водят " зелен " метод на живот, с цел да спасят щерка си, а не света, съобщи Асошиейтед прес.

Сванте Тунберг описа за депресията на Грета, траяла три или четири години, и показа, че тя била спряла да яде и да приказва с другите. За да оказват помощ за възобновяване й, той и брачната половинка му, оперната певица Малена Ернман, създали обилни промени в метода си на живот, с цел да бъдат по-екологични, като Сванте станал веган, а Малена спряла да пътува със аероплан и това трансформирало и цялата й кариера. Бащата на Грета добави, че в началото е мислел, че е неприятна концепция неговото дете да бъде на фронтовата линия по един толкоз грамаден въпрос като климатичните промени.

" Тя обаче се промени и направи неща, които в никакъв случай нямаше да направи преди този момент ", сподели Сванте Тунберг, представен от Франс прес.

" Днес тя е едно нормално дете ", съобщи той за своята щерка, която страда от синдрома на Аспергер. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР