Шведската автомобилна марка Polestar и южнокорейският производител на батерии SK

...
Шведската автомобилна марка Polestar и южнокорейският производител на батерии SK
Коментари Харесай

Корейски батерии за Polestar 5

Шведската автомобилна марка Polestar и южнокорейският производител на акумулатори SK On подписаха контракт за доставка на модули за батерийни кафези за идния електрически GT Polestar 5 с четири порти.

От Polestar споделят, че SK On е определен поради превъзходната технология за батерийни кафези. Плюсовете включват мощна химия, бързо зареждане, дейно разреждане и дълъг обсег. Батерийните модули с високо наличие на никел се състоят от ултра-дълги 56-сантиметрови кафези с висока енергийна компактност.

„ Връзката ни със SK On се оказа ползотворна след подписването на меморандума за съгласие и вложението в нашата марка " - сподели шефът на Polestar Томас Ингенлат - „ Polestar 5 се развива бързо и ще бъде оборудван с тази високопроизводителна батерия, с цел да обезпечи продуктивността, предстояща от нашия гранд турър. "

Джи Донг-сеоб, основен изпълнителен шеф на SK On, добави: „ Имаме удоволствието да работим с Polestar по този електромобил от международна класа. Ще засилим партньорството си с Polestar и ще създадем нови благоприятни условия посредством това съглашение. "

Polestar 5, чието произвеждане е планувано да стартира през 2025 година, е серийна еволюция на концептуалния автомобил Polestar Precept и е показан в поредицата на YouTube „ From Concept to Car ", която в детайли разказва пътя му към сериен автомобил.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР