[Shutterstock] Зад гигантските общи числа за икономика, безработица, износ всъщност

...
[Shutterstock] Зад гигантските общи числа за икономика, безработица, износ всъщност
Коментари Харесай

Какво се вижда в огледалото

[Shutterstock] Зад гигантските общи цифри за стопанска система, безработица, експорт в действителност стоят съответни компании. В " Капитал 100 " следва лист на техните имена (вижте тук), основните за тях събития и новите трендове. Стотицата на най-големите компании прави съвсем 1/5 от всички обороти в българския корпоративен свят, по тази причина умерено може да я назовем огледало на бизнеса.

Големите постоянно са значими - те диктуват пазара и задават тона в бранша си и неслучайно е годна фразата " прекомерно огромен, с цел да банкрутира ". Влизането в клуба на огромните лишава години и старания. В българската действителност доминират наследените от социализма колоси, изключително в енергетиката. Но новите колоси са разнообразни - имената в търговията, земеделието и най-много производството и технологиите са на изцяло развити от нулата компании.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Огледалото рядко лъже. През последните години обликът в него е розов - съвсем всички са здрави и порастват. Особеното в последното отражение е, че съставът е малко по-слаб откъм облаги. А новите звезди са по-млади и цифрови.

В далечината въпреки всичко надвисва облакът на световната комерсиална война и чувството за нова рецесия. И до момента в който за интернационалното състояние няма какво да се направи, обликът в огледалото би трябвало да стартира да се чисти на равнище корумпирана обязаност на политици и локален бизнес. За да не остане единствено чудовището в огледалото.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР