[Shutterstock] Още по темата Невъзможната легализация Вероятностите България да промени

...
[Shutterstock] Още по темата Невъзможната легализация Вероятностите България да промени
Коментари Харесай

Истинското лято е, когато...

[Shutterstock] Още по тематиката
Невъзможната заверка

Вероятностите България да промени политиката си във връзка с канабиса са минимални. Вредите са доста повече, а изгодите - съмнителни
3 авг 2018
Олигарсите не са това, което бяха

Ерата на старите олигарси в Сърбия наподобява завършила, само че на тяхно място се появи непосредствен кръг богати предприемачи към Вучич
3 авг 2018
Европроектът на ужасите

Ремонтът на водопровода и канализацията на Враца е най-дългият и най-зле плануван план в България и към момента може да банкрутира общината за десетилетия напред
2 авг 2018 " Истинското лято, споделя американският мъдрец Сам Кийн, е когато безделието се срещне с благоприличието. " Приемливият мързел нормално е в обилие през август. Тогава оборотите на бизнеса и политиката се забавят и тази година промяната на ритъма се усети още през миналата седмица. Политическите кавги сякаш стопираха внезапно, митингите по разнообразни мотиви последователно заглъхнаха. Изглежда, всички участници в кресливата българска гласност събират сили за септември, когато ще продължат да викат с нови сили.

Тази глътка пресен летен въздух, несъмнено, е добре пристигнала. Тя дава опция да се прочетат тематики, като тази за канабиса, която избрахме за корицата на броя. През по-напрегнатите сезони журналистическото внимание е концентрирано върху това, което се случва, до момента в който в този момент има време да се намерения за това какво можеше да се случи. Темата споделя за това, че в случай че България имаше по-различна политика във връзка с канабиса - като да вземем за пример да се легализира за здравна приложимост или да се декриминализират дребни количества за персонална приложимост, щеше да има единствено облаги и никакви загуби. Бизнесът с ненаркотичния коноп в Европа и света сега е в плевел напредък, а поради неверната си политика България изостава от този тренд и губи доста - работни места и пари. Според проучване на Тихомир Безлов от ЦИД пазарът на марихуана е сред 150 и 270 млн. лева на година. В момента тези пари отиват в проведената престъпност, до момента в който при друга държавна политика можеха да се таксуват с налози и да не финансират мафията. Преследването на използването на марихуана сега ангажира сериозен запас на полицията и правосъдната система, който може да се употребява, с цел да се залавят и санкционират същинските нарушители, като да вземем за пример търговците на опиати. Заради сбърканата политика към канабиса сега пораства и използването на нови синтетични опиати, които още не са неразрешени, само че за сметка на това са доста по-опасни.

Корицата на новия брой на " Капитал "

Увеличаване

Корицата на новия брой на " Капитал "

Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване
Малко евентуално е страната скоро да промени отношението си към канабиса. За сходно решение трябват мощни политици, които са способни да се борят с предразсъдъците, а не да ги следват. Това обаче не значи, че смислените причини би трябвало да се премълчават, даже в противен случай - вижте ги в тематиката на броя.

Качественото лятно бездействие наподобява като лесна работа, само че единствено на пръв взор. Намалените работни обороти не значат цялостно безучастие - номерът е да се откри тази композиция от приятни неща за правене, която зарежда с сила и прави живота по-цветен. В третата част на " Капитал " ще видите селекция от събития, изложения, филми и книги, които могат да ви дадат няколко хрумвания.

Ако свадите въпреки всичко ви липсват, или желаете да не губите форма за септември, тук е текстът за водния цикъл на Враца. Това звучи единствено на пръв взор профилирано и неинтересно - в действителност става дума за десетки милиони левове, потънали в корупция и неприятно ръководство. Тази организация на страната не е неповторим български проблем. В доста страни от Източна Европа стопанските системи се олигархизират. В няколко броя " Капитал " разгласява поредност от текстове за разнообразни страни от района и тази седмица е ред на Сърбия - вижте тук.

В броя ще видите още:

Трябва ли Европейски Съюз да се опасява от Стив Банън

Финансови и управнически проблеми затискат Булсатком

Какви електрически автомобили се оферират на българския пазар
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР