Shutterstock Inc заяви във вторник, че ще купи платформата за

...
Shutterstock Inc заяви във вторник, че ще купи платформата за
Коментари Харесай

Принудена от регулатора Meta продава Giphy

Shutterstock Inc съобщи във вторник, че ще купи платформата за анимирани изображения Giphy Inc от Meta Platforms Inc за 53 милиона $ в брой. Информацията се появява няколко месеца откакто притежателят на Фейсбук се съгласи да продаде компанията заради проблеми с антитръстовите правила, оповестява Reuters.

Британският регулатор на конкуренцията предходната година подреди на Meta да продаде Giphy заради опасения, че може да откаже или ограничи достъпа на съперниците, като Snapchat Inc и Twitter, до наличието на приложението.

Meta заплати 400 милиона $ за основаната в Ню Йорк Giphy през 2020-та. Година по-късно обаче договорката беше оспорена от английския орган за конкуренцията и пазарите и това беше първият сполучлив случай, когато регулатор принуждава американски софтуерен колос да продаде към този момент добита компания.

Акциите на Shutterstock, която чака договорката да завърши идващия месец, се повишиха с 4% преди отварянето на пазара.

Компанията сподели, че Giphy ще добави „ минимални “ доходи тази година и ще стартира старания за увеличението им от 2024 година

Това е вълнуваща последваща стъпка в пътуването на Shutterstock като креативна платформа от край до край “, сподели основният изпълнителен шеф на Shutterstock Пол Хенеси.

Giphy може да се похвали с най-голямото в света вместилище на анимирани изображения, известно наричани GIF, и уеб основани стикери, които се употребяват на платформи като Фейсбук, Instagram, TikTok и Microsoft Teams.

Неговото наличие, което включва и публични материали от медийни компании, като Disney и Netflix, събира 15 милиарда импресии на ден.

Сделката с Giphy ще обезпечи достъп до към 1.7 милиарда консуматори на ден, сподели Shutterstock.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР