[Shutterstock] Да, политиката в България, а напоследък и в Европа

...
[Shutterstock] Да, политиката в България, а напоследък и в Европа
Коментари Харесай

Дано хаосът е стълба

[Shutterstock] Да, политиката в България, а в последно време и в Европа наподобява пропаднала в безпорядък. Но ето ви за утешение малко Game of Thrones мъдрост: " Хаосът не е яма. Хаосът е стълба. "

Изборите за европарламент след три седмици ще се проведат по едно и също време във всички страни от Европейски Съюз и на всички места се случва едно и също - локалните кавги и проблеми са доста по-важна тематика в акцията, в сравнение с европейските въпроси. В Италия се карат за миграцията и " християнските фамилии ", в Унгария изборите са следващият референдум за Орбан, в Латвия се организират дружно с вота за идващ президент

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В същото време евроизборите са значими. В европейската война на тронове, която към този момент се случва сред другите политически родове на континента, драмата не е чак толкоз огромна, колкото в сериала - няма да пристигна европейската зима, само че смисъла им е огромно.

Очаква се те да пренаредят съществено Народното събрание на Европейски Съюз, а това ще промени състава и политиката на идната Европейска комисия. Тя от своя страна има доста по-голямо значение както за бъдещето на съюза, по този начин и за обособените страни, в това число България.

Корицата на новия брой на " Капитал "

Увеличаване

Корицата на новия брой на " Капитал "

Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване
В този брой на " Капитал " ви предлагаме да прочетете какво се чака да се случи в Брюксел (и Страсбург) след изборите в края на май - ясно обяснено и елементарно за четене (вижте тук).

Разбира се, когато се приказва за значимите въпроси в Европа, това не значи, че би трябвало да се мълчи за всичко друго. Може хем да се разискват проблемите на съюза и решенията им, хем да не се отклонява вниманието от съмненията за злоупотреби.

През последните две седмици вниманието се реалокира от жилищата на ниски цени към платените с европейски средства " къщи за посетители " на хора от властта. На обособените злоупотреби държавното управление реагира с отстраняването на съответните политици, само че към този момент не наподобява задоволително. Всъщност има потребност да се види какво разрешава това да се случи (вижте тук).

Мотивация за смяна политиците могат да получат от папа Франциск, който идващата седмица ще бъде в България (повече за визитата му тук). " Политиката е благородно занятие, споделя той, би трябвало да я ценим, да я упражняваме с отдадеността и посвещението, което е нужно, с цел да се жертваме за богатството на другите хора. " Срещата му с българските политици значително ще бъде конфликт на цивилизации - тук е по-разпространено схващането, че хората би трябвало да жертват пари и време за политиците.

Така, в случай че се върнем на мъдростта за хаоса от Game of Thrones, oстава вярата, че за верните хора той ще бъде стълба, а за другите дано бъде яма.

В броя ще видите още: Репортаж от йеменския остров СокотраРезултатите на българските банки за първото тримесечиеКога има изгода от взаимните фондове
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР