Шумна сутрин за живеещите в Германия. В 11,00 часа местно

...
Шумна сутрин за живеещите в Германия. В 11,00 часа местно
Коментари Харесай

За първи път от обединението: Германия тества системите за ранно известяване

Шумна заран за живеещите в Германия. В 11,00 часа локално време Германия тества системите за ранно уведомяване - всичко от сирените до изпращане на известия на мобилните телефони. Тестът продължи 20 минути, осведоми "Дойче веле ".

За първи път Германия организира сходно тестване от обединяването си през 1991 година

Според Федералното бюро за гражданска отбрана и помощ задачата е била изпитване на системите за предизвестие в Германия и приготовление на популацията какво да прави при положение на национално изключително състояние.

Heute ist. Was bedeuten die Sirenentöne, die ab 11 Uhr bundesweit zu hören sind? (1/3)
— Innenministerium NRW (@IM_NRW) От една страна това е обвързвано с осъществяване на механически тест на системите за ранно уведомяване. От друга страна ние желаеме да накараме популацията да обърне внимание на деня за предизвестие. Искаме да схванат какво съставляват предупредителните сигнали, такива като сирени, разяснява Кристоф Унгер, началник на бюрото.

Сирените бяха пуснати за една минута в 11,00 часа.

В страната има към 15 000 функциониращи сирени спрямо 80 000 през 1993 година

Но има минимум едно място, където сирени не бяха пуснати - Берлин. Сирените в столицата са изоставени от 90-те година на предишния век.
Телевизионните и радиопредавания бяха прекратени, до момента в който цифровите знаци на гарите посочваха изключителни известия. Дигиталните реклами също излязоха с изключителни известия.

Съобщения получиха пък тези, които са свалили приложението за ранно уведомяване NINA, което проработи преди пет години.
Изпитанията са подготовка на популацията какво да прави и къде да потърси леговище при положение на национално изключително състояние поради наводнения, трусове, пожари и други естествени бедствия, както и прекъсване на електрозахранването, радиоактивни излъчвания и нуклеарна опасност.

Министерството на вътрешните работи на Северен Рейн-Вестфалия разгласява насоки, с цел да осведоми популацията за другия звук на сирените и какво алармират.

В бъдеще държавното управление възнамерява да тества сирените един път годишно. Предвижда се да бъде на 10 септември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР