Шуменецът Иво Дечков е на 22 години. Дебютира в рали

...
Шуменецът Иво Дечков е на 22 години. Дебютира в рали
Коментари Харесай

Мисия рали: Баща и син във високооктанов тандем

Шуменецът Иво Дечков е на 22 години. Дебютира в рали спорта през 2017-та година на локално съревнование " Мемориал Валерий Великов ". 

Да бъде зад кормилото на състезателен автомобил изобщо не е ненадейно.  Иво отраства по трасетата , където татко му Йордан направлява известни имена в спорта като Свежен Дончев и Данчо Данчев-Данчони.
 Баща и наследник приготвят колата си сами dariknews.bg

Много се възпламених по ралитата, атмосферата е неповторима, споделя той. 

През 2016 година двамата се свързват с авто производител, с цел да може младият мъж да тренира към фирмения тим. След това взимат личен автомобил - също за тренировки. В един миг обаче вземат решение вместо да заплащат наем за спортен автомобил, те да си създадат подобен. 

Така подготвителният Сеат става спортен - получава ролбар, професионални спирачки, пожарогасители и всичко нужни, с цел да дава отговор на условията на Федерацията по авто спорт.
 Баща и наследник приготвят колата си сами dariknews.bg

На старта на първото си съревнование - планинското нанагорнище " Мемориал Валерий Велкиков ", е обезпокоен, само че надпреварата минава безпрепятствено. Така той се насочва към идващите трасета - където към този момент на дясната седалка е и татко му Данчо. 

Ралито е доста по-приятно за каране , тъй като е по-дълго. При планинските - имаш няколко прави, таман загрееш и всичко завършва. Ралито е с най-малко 15 километрови прави и имаш опция да се изкефиш, споделя с усмивка Иво. 
 Само за един сезон Иво има 3 купи във витрината си. dariknews.bg

Записки, препоръки и централизация. Така тандемът си пробива път нагоре в класирането - Рали-спринт Дряново, Рали Българка, Рали Твърдица-Елена.

До надпреварата във Видин

Там имахме доста положително движение. Обаче бях позволил неточност в записките, бяхме описали завоя като по-прав. Когато минахме оттова, излязох с доста висока скорост и не остана време за реакция, споделя водачът. Резултатът - колата е по таван в канавката . Двамата - татко и наследник си честитят първия " таван ".
 Баща и наследник приготвят колата си сами dariknews.bg

Екипът ни е доста добър - ние сме като едно цяло - сливаме се и си имаме цялостно доверие , споделя Иво.

Имат и обред преди старта - да се скарат. Навигаторът Данчо изяснява, че и двамата са доста прочувствени - само че откакто се скарат за малко на линията - цялото съревнование минава безпроблемно.   

Моята обич към спорта и желанието ми Иво да се състезава бяха над ония мисли, които биха ме спрели, споделя бащата . Той постоянно е мечтал да бъде водач и е безапелационен, че синът му би трябвало да бъде зад кормилото на спортен автомобил. 

Когато седнах с него в колата , имах възприятието, че за първи път поглеждам към асфалта. Винаги съм желал да съм водач, само че в този момент изпитвам доста по-голямо наслаждение да го виждам по какъв начин кара и да го направлявам, чувството е необикновено, споделя Данчо.
 Баща и наследник приготвят колата си сами dariknews.bg

Той споделя и че се тормози повече, когато не е навигатор, а синът му взе участие самичък в съревнование .

Не желая да си припомням какво усещах в първия му старт, до момента в който чаках да чуя по станцията, че колата е финиширала, споделя бащата навигатор.

Колата поддържат сами - със средства от фамилния бизнес. 

Заниманието е скъпо, само че ние сме съсредоточени в това да сме в спорта , поради което се и лишаваме от много неща, споделя Данчо. Въпреки това и бащата, и синът нямат желание да се отхвърлят.
 Само за един сезон Иво има 3 купи във витрината си. dariknews.bg

Това е една обич , едно огънче, което гори в теб и те движи напред. Същевременно това е цел, за която би трябвало да си порядъчен и твърдоглав, споделя той. 

За своята първа година по трасетата Иво става трети в националния " Ралиспринт " шампионат, завоюва 2-ро място на надпреварата в Дряново и стъпва на почетната стълбичка на класиката " Рали Стари Столици ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР