Шумен се включва с две инициативи в Европейската седмица на

...
Шумен се включва с две инициативи в Европейската седмица на
Коментари Харесай

Шумен се включва с две инициативи в Европейската седмица на мобилността

Шумен се включва с две начинания в Европейската седмица на подвижността, оповестиха от пресцентъра на общината.

Еко фестивал в Лесопарк " Кьошковете “ за възпитаници и съревнование по надпреварване с тротинетки за най-малките са двете мероприятия, с които шуменската екоинспекция ще означи Европейската седмица на подвижността, която обичайно се организира в дните от 16 септември до 22 септември.

На 20 септември пред децата от ДГ  " Слънце “ в град Шумен ще бъде показана анимация по тематиката за опазването на чистотата на въздуха, след което възпитаниците от трета и четвърта група ще се съревновават с тротинетки в двора на градината. На 21 септември от 10:30 ч. ще стартира еко фестивал за учениците от шуменски учебни заведения, който се провежда в партньорство с домакините от Дирекцията на Политическа партия " Шуменско плато “ и с поддръжката на чиновници от Североизточното държавно дружество.

Идеята на уредниците е преди началото на образователната година да се повторят екологичните познания на учениците, за които и трите институции обичайно работят и да се подчертава на концепцията за разпространение на  седмицата на подвижността, а точно, хората по-често да заменят колите с вървене пешком или с колела и да се разпространяват устойчиви начинания в посока за по-чиста околна среда.

През тази година тематиката на Европейската седмица на подвижността е: " По-добри връзки “ и акцентира връзката сред хората и местата, в интерес на дейната подвижност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР