Шумен. Ограничаване на преминаването на тежкотоварни камиони през Мътница“ поискаха

...
Шумен. Ограничаване на преминаването на тежкотоварни камиони през Мътница“ поискаха
Коментари Харесай

Шумен: Ограничаване на преминаването на тежкотоварни камиони през „Мътница“ поискаха жители на квартала

Шумен. Ограничаване на прекосяването на тежкотоварни камиони през „ Мътница “ желаеха поданици на квартала в приемния ден на кмета на Шумен Любомир Христов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Наличието на знак, забраняващ придвижването на коли над 4,5 тона, не стопира придвижването на камиони, а поради огромния тонаж се разрушават къщи и пътна инфраструктура. Сградите са с пукнатини, подвига се и доста звук и прахуляк. Жителите на квартала са подавали тъжби и подписки за казуса с тежкотоварния трафик още през 2013 година, като им е било отговорено, че се изследва опцията за спомагателни или обходни пътища.
Хората желаеха още първоначално и в края на кваратала да бъдат построени легнали служители на реда, както и възобновяване на маркировката и пешеходните пътеки. Във връзка с последното кметът Любомир Христов уточни, че ще осведоми Комисията по сигурност на придвижването, а по отношение на казуса с прекосяване на тежки коли, той съобщи, че ще спомага за среща сред Георги Григоров, шеф на „ Пътища ” АД и жителите на „ Мътница “. Поставено бе искане за създаване на детска площадка, защото единстеният детски парк в селото е в неприятно положение и децата играят по поляните с треви и плевели. В неприятно положение и рискова за гости била и постройката на кметството, поискано бе и назначение на човек на 4 часа, който да бъде в помощ на кметския наместник.
В приемния ден на кмета имаше отправени претенции и за създаване на пешеходна пътека на кръстовището сред улиците „ Кирил и Методий “ и „ Харалан Ангелов “, унищожаване на липа от ул. „ Христо Генчев ” 1, замяна на ВиК тръби на ул. „ Ген. Драгомиров “11 в Шумен.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР