Шумен. ОДМВР- Шумен призовава водачите на пътни превозни средства да

...
Шумен. ОДМВР- Шумен призовава водачите на пътни превозни средства да
Коментари Харесай

ОДМВР- Шумен призовава водачите на пътни превозни средства да бъдат изключително внимателни през летните месеци

Шумен. ОДМВР- Шумен приканва водачите на пътни транспортни средства да бъдат извънредно деликатни през летните месеци, когато децата по време на почивка играят в непосредствена непосредственост до пътното платно или увлечени в игри излизат ненадейно на пътя - да гонят топка, да карат велосипед, тротинетки.

Пример: Водач на лек автомобил удря със странично огледало дете, което ръководи велосипед. Детето пада, по-късно става и продължава. Водачът си потегля от мястото. На детето обаче му прилошава малко по-късно и търси помощ в болнично заведение. Става ясно, че е потърпевшо след ПТП. Водачът се търси, и тъй като не е уведомил полицейските чиновници за настъпване на произшествието се води напуснал местопроизшествието.

Водачът на пътно транспортно средство, който е участник в пътнотранспортно произшествие, е задължен без да основава заплаха за придвижването по пътя, да спре, с цел да откри какви са последствията от произшествието. Когато при произшествието са потърпевши хора незабавно да уведоми полицията, да остане на място и да ги изчака.

До идването на органите на Министерството на вътрешните работи, съгласно нуждата, да вземе ограничения за сигурността на придвижването и да окаже помощ на потърпевшите, в случай че това не съставлява заплаха за него. Не би трябвало да реалокира транспортното средство, в случай че то не пречи на придвижването, както и да не трансформира положението му до идването на органите на Министерството на вътрешните работи, в случай че с него е належащо да транспорти до лечебното заведение потърпевшите, след което е задължен незабавно да се завърне на мястото на произшествието и да не употребява алкохолни питиета до идването на контролните органи.

Напомняме, че не би трябвало да напуща произшествието без да е уведомил полицейските чиновници. Законът за придвижване по пътищата планува за овакантяване на произшествие глоба отнемане от правоуправление за период от 1 до 6 месеца и парична санкция в размер от 50 до 200 лв..

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР