Шумен. ОДМВР-Шумен призовава водачите да бъдат внимателни при шофиране и

...
Шумен. ОДМВР-Шумен призовава водачите да бъдат внимателни при шофиране и
Коментари Харесай

Шумен: На територията на областта са изградени 4 контролно- пропускателни пункта след въведените ограничения за движение на тежкотоварните автомобили над 12 тона

Шумен. ОДМВР-Шумен приканва водачите да бъдат деликатни при шофиране и да съблюдават рестриктивните мерки за придвижване. Това оповестиха от ОДМВР-Шумен . На територията на региона сега са построени четири контролно- пропускателни пункта след въведените ограничавания за придвижване на тежкотоварните коли с маса над 12 тона. Пунктовете са на 7-ми километър край Шумен, край село Пристое, край Смядово и до пътен възел „ Диамант “. До вечерните часове екипите ще бъдат подсилени с още полицейски чиновници. Директорът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим направи обход по пунктовете, с цел да ревизира дали дежурните екипи на пътя имат потребност от нещо в усложнената метеорологична конюнктура.
Напомняме на водачите да ръководят коли с гуми, предопределени за зимни условия или, или на гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм през интервала от 15 ноември до 1 март според промените в Закона за придвижването по пътищата в действие от 21 януари 2017 година. Превозните средства да бъдат оборудвани с аптечка, предпазен триъгълник, пожарогасител и светлооотразителна жилетка; както и с други средства за безвредно пътешестване през зимата като: вериги за сняг, одеало, зареждане с антифриз, подмяна на течността за измиване на стъклата с незамръзващ препарат, редовност на отоплителната система; обзор на светлинните източници и светлоотразителната сигнализация на транспортното средство.
Движещите се пешком при понижена видимост, изключително при изобилен снеговалеж, са още по-трудно забележими за водачите – и заради снежната пелена пред фаровете, и заради побелелите им връхни облекла. В такава обстановка, с цел да не стане акцидент, е доста значимо пешеходците да изоставен платното за придвижване или изчистената линия от него до отминаването на идващ начело или откъм гърба автомобил. Подобна е обстановката и при гъста мъгла. Помнете, че водачите на приближаващите коли ви виждат доста по-късно, в сравнение с допускате.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР