Шумен. Експерти на Регионална инспекция по околната среда и водите

...
Шумен. Експерти на Регионална инспекция по околната среда и водите
Коментари Харесай

Експерти на РИОСВ - Шумен извършиха проверка по сигнал за „фекално езеро“

Шумен. Експерти на Регионална ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Шумен отреагираха с незабавна инспекция на така наречен „ фекално езеро “ в шуменския квартал „ Дивдядово “ по отношение на изявления в електронни медии за „ съществуване на езеро от фекалии, поради преливаща помпена станция “. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Шумен . При инспекцията не е установено съществуване на наводнена територия, само че е открито преливане на отпадъчни води от черпателния контейнер по бетонираната част на площадката на Канализационната помпена станция в кв. „ Дивдядово “. Тези води, които са два потока от битово-фекалните отпадъчни води от кв. „ Дивдядово “ и дъждовни води, се събират в околовръстната бетонова канавка и се изливат в бент. „ Соара “.

Взети са общо четири водни проби. Три по поръчка на Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ от повърхностни води и една от отпадъчни води, по поръчка на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Шумен.

В хода на инспекцията, с писмо от „ ВиК-Шумен “ ООД осведомят районната екоинспекция и Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ за зародила спешна обстановка на помпената станция.

Дадено е наставление на „ ВиК – Шумен “ ООД да бъде прекратено приключването на отпадъчни води към язовир Соара. В период до края на деня да се в профил повредата, а в границите на един месец да се планува техническа опция за отвеждането им, при положение на спешна обстановка, до Пречиствателната станция за отпадъчни води в Шумен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР