Шумен е домакин на Осмото издание на Националната индивидуална купа

...
Шумен е домакин на Осмото издание на Националната индивидуална купа
Коментари Харесай

Над 130 шахматисти от страната и чужбина ще се състезават в Шумен

Шумен е хазаин на Осмото издание на Националната самостоятелна купа за мъже по интензивен шах и блиц – Мемориал „ Стоян Иванов “. Събитието ще се състои в събота и неделя, в зала „ Арена Шумен “.

„ Надпреварата, която се провежда годишно в памет на един от основоположниците на шуменската шахматна школа и интернационален занаятчия Стоян Иванов, се чака да събере над 130 състезатели от цялата страна и чужбина. Участие са декларирали шахматисти от 7 страни – Турция, Русия, Гърция, Украйна, Франция, Румъния и България. 7 от тях са гросмайстори, това е два пъти повече от предходната година. Сред тях е и Васил Спасов, който е нееднократен първенец на България “, сподели Атанас Димитров, изпълнителен шеф на шахматния клуб „ Шумен “.

Турнирът ще започва в събота от 11.00 часа, а награждаването е в неделя от 13.00 часа. Играта на първите 6 дъски може да се следи непосредствено в интернет, като линкове ще бъдат посочени във фейсбук страницата Спортен клуб по шахмат " Шумен " . Мемориал „ Стоян Иванов “ се организира под патронажа на кмета на Шумен Любомир Христов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР