Шумът около прелетелия хеликоптер на плаж Градина съвпада с прекратяването

...
Шумът около прелетелия хеликоптер на плаж Градина съвпада с прекратяването
Коментари Харесай

Ставрев: Шумът около хеликоптера съвпадна с прекратената процедура за въздушните линейки

" Шумът към прелетелия хеликоптер на плаж „ Градина ” съответствува с прекратяването на процедурата по наемане на медицински вертолети ", съобщи журналистът от списание " Клуб Криле " Димитър Ставрев.

„ Министър Гвоздейков съобщи, че подобен контракт няма. Малко е необичайно, защото първата въздушна кола за спешна помощ трябваше да пристигна другата седмица. Чух някакъв мотив, че наземната конструкция не е подготвена. Сигурен, че, в случай че се забележим на 30 декември, тя отново няма да е подготвена при този орязан бюджет ”, изясни Ставрев.

И разясни, че в тази ситуация водачът на летателната машина не е бил задължен да пуска полетен проект. Бил е обаче длъжен да уведоми, че ще лети в дадената зона.

„ Доколкото разбрах водачът е със стабилен опит, наясно е с процедурите в авиацията ”, сподели още журналистът в „ Интервюто в на NOVA ”.

Според него в ГВА е трябвало да знаят, че от компанията са правили и преди сходни полети.

„ Не желая да забивам гвоздей в ковчега на господин Щерионов. Там проблемите са доста от дълго време и са доста сложни – асортимент на фрагменти, кариерното им развиване. Публична загадка е че в България под 3000 метра няма радаропокритие. Има единствено в региона на летища ”, разяснява още Ставрев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР