Шумът е един от основните проблеми на големия град, на

...
Шумът е един от основните проблеми на големия град, на
Коментари Харесай

Най-тихата стая в света

Шумът е един от главните проблеми на огромния град, на модерния метод на живот. Дори не се замисляме какъв брой доста ни вреди той, а когато отидем измежду природата, където нощем се чуват единствено щурците, ни е пъклен необичайно.

А можем ли да си представим стая, в която не се чува нищо, безусловно нищо? Да, такова място съществува - Audio Lab в централата на Microsoft във Вашингтон . Помещението даже държи връх на Гинес за най-тихата стая в света.

Ако постоим по-дълго тук, ще стартираме да чуваме по какъв начин бие сърцето ни. Тишината безусловно стартира да ни проглушава. Вестибуларният ни уред стартира да недоволства против тестването, на което го подлагаме, и може даже да стартираме да залитаме.

Това е стая, в която никой звук извън няма опция да проникне. Не чуваме и ехтене, което прави даже пляскането с ръце леко необичайно. Фоновият звук е толкоз невисок, че е непосредствен до безспорната нула. Единствено в среда с вакум е по-тихо.

 Снимка 383198

Как е реализиран този резултат

Структурата на помещението основателите съпоставят с глава лук - доста пластове, които основават едно цяло . Стаята е построена от шест пласта бетон и стомана, които са комбинирани с фибростъкло по пода, тавана и стените. То отблъсква звуковите талази, с цел да не се отразяват и да се образува ехтене.

Стаята е леко отделена от останалата част на постройката за в допълнение уединяване от шумове и трептения.

За какво се употребява

Идеята на най-тихата стая е не да бъде леко извратено изтезание за непослушни деца и възрастни. Но пък действа като туристическа атракция , отворена за гости, и в случай че желаеме да разберем какво е съвсем безспорна тишина, можем да се запишем за посещаване.

За оптимално прекарване се предлага и светлините да бъдат изгасени. Пълно затъмнение за сетивата. И е напълно евентуално да се озовем на земята, в случай че решим да създадем няколко крачки.

За страдащите от деменция и аутизъм е открито, че изпитват успокоителен резултат при посещаване на най-тихата стая, написа CNN.

 Снимка 383199

Но главното предопределение на най-тихата стая е за проби. В тази съвсем безспорна тишина даже най-слабият тон може да ни се стори пронизителен. Чуваме всичко толкоз ясно, както не бихме могли в други условия.

Тестват се микрофони, слушалки, представители, даже дефибрилатори, машини за сънна апнея и автомобилни елементи. Изследва се шумът от писането на клавиатура или кликовете с мишката. Тук са изпитвани и приложения, при които звукът е водещ съставен елемент - такива за връзка и гласови асистенти.

 Как се основават звуковите резултати във филмите
Как се основават звуковите резултати във филмите

С подръчни средства

И всички тези проби стават в границите на минути, в случай че има включен и човек. Няма съответен връх за най-дълъг престой в най-тихата стая, само че за достижение се считат 55 минути.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР