Щуро време ни очаква през новата седмица - ще се

...
Щуро време ни очаква през новата седмица - ще се
Коментари Харесай

Щуро време цяла седмица, какво ни очаква

Щуро време ни чака през новата седмица - ще се редуват зима, пролет и след това отново зима, предизвестяват от Meteo Balkans.

В първия ден от новата седмица времето до обяд ще е слънчево и относително топло. Вятърът към обяд ще се усили и ще се затопли, само че следобяд облачността бързо ще се усили, чакаме и превалявания от дъжд. Причината за усилването напразно и предстоящите превалявания е идващ към страната леден атмосферен фронт.

В следобедните часове от северозапад ще стартират превалявания от дъжд, които до вечерта и през нощта против вторник ще обзет цялата страна. Не е изключено тук-там в Дунавската низина и Югоизточна България даже да прегърми.

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан, а в Дунавската низина – и краткотрайно мощен. С усилването му ще стартира да прониква и леден въздух и температурите бързо ще се намалят. С рухването на температурите преваляванията в Предбалкана и планинските региони на Западна България от дъжд ще преминат в сняг.

Следобед в понеделник температурите ще доближават до пролетни стойности - сред 8° и 10°. Малко по-високи чакаме да са те в Северозападна и Централна България и в Горнотракийската равнина – до 11-15°С, само че след обяд те бързо ще се намалят.

Времето във вторник и сряда

Облачността в Западна и Северозападна България ще се раздра във вторник, а над планините и източните региони ще е по-често забележителна и ще превалява слаб сняг. Вятърът в Северозападна и Западна България ще се усили и ще е от северозапад, с което температурите сензитивно ще се намалят. След обяд ще стартира едва покачване на температурите, само че дневните стойности в по-голямата част от страната ще останат ниски - сред минус 2° и 4°, а оптималните - сред 3° и 8°.

В сряда времето ще остане прохладно, с променлива облачност, и на обособени региони от Западна и Централна България ще превали слаб сняг. Минималните температури ще се намалят с 2-3 градуса, като най-ниски ще са те в Североизточна България и планинските региони от Западна България. Максималните градуси следобяд ще стартират да се покачват и ще са сред 4 и 6°С. По-топло ще бъде в Дунавската низина и крайните югозападни региони – до 8°С, а най-студено - в планинските региони и крайните североизточни региони - до 3-5 °С.

Подобрение от четвъртък и петък

В четвъртък и петък ще настъпи усъвършенстване на времето. Облачността в четвъртък ще се раздра и ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще отслабне, а в обособени региони от Южна България и краткотрайно ще стихне. Температурите последователно ще се покачат и оптималните в цялата страна ще са над 10-12°.

Влошаване в събота и в неделя

През почивните дни от североизток ще стартират нови превалявания от сняг, които в събота ще обзет по-голямата част от страната. По-значителни ще са преваляванията от сняг в Централна и Западна България, а в неделя - и в планинските региони. Вятърът денем в събота ще смени посоката си и ще стане от североизток. Температурите сензитивно ще се намалят. В планинските региони ще има условия и за виелици и навявания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР