Щурмът на Капитолия бе безпрецедентен в новата история на Съединените

...
Щурмът на Капитолия бе безпрецедентен в новата история на Съединените
Коментари Харесай

Кой е мъжът с рогата, щурмувал Капитолия?

Щурмът на Капитолия бе невиждан в новата история на Съединените щати. Докато американските конгресмени одобряваха резултатите от изборите за президент, извоювани от демократа Джо Байдън, последователи на неговия конкурент – Доналд Тръмп нахлуха в постройката. Това докара до безпорядък, принуждение, а вследствие и до гибелта на 4-ма души. Това се случва за първи път от повече от 200 години, като за последно през 1812 година английски войски нахлуват постройката и я опожаряват. Този път обаче влизат... американци.

Сред необикновената навалица от дегизирани мъже и дами, поставили шапки с надписи  TRUMP или Make America Great Again, най-колоритният облик се оказа гол до кръста татуиран мъж, поставил кожи и рога на главата си, а лицето му бе изрисувано в цветовете на американското знаме.

Неговото име е Джейк Анджели – 32-годишен американец от Аризона, който съгласно BBC е участник на тайното придвижване QAnon. Участвал е в десетки митинги против ограниченията за справяне с ковид в Съединени американски щати, видян е и на първа линия по време на демонстрациите в Марикопа Каунти, където се брояха бюлетините от президентските избори. Според Business Insider обаче той не просто взе участие в QAnon, а е негов водач е Джейк е прочут като Q Shaman, по тази причина и облеклото му по време на щурма прилича това на шаман.

В Капитолия бяха видяни и други поддръжници на придвижването. Неговата идея се основава на тайна доктрина, съгласно която Доналд Тръмп е спасителят на САЩ и се бори с представители на “дълбоката страна ”, ръководена от Хилари Клинтън и други представители на Демократичната партия. Конспираторите имат вяра още, че демократите ще ги поробят, тъй като са свързани със Сатаната, по тази причина би трябвало да поддържат Тръмп в „ битката “ с тях.



The Guardian дава повече информация за корените на придвижването. То се заражда при започване на ръководството на Тръмп, и то не къде да е, а в интернет. Там неизвестен мъж, представящ се за почитан  служител американското ръководство, споделя, че страната в действителност не се ръководи от нейните органи, а от " група сатанисти ", от които ще ги избави единствено Тръмп. Много от тях имат вяра и че представителите на измислената „ дълбока страна “ включват в сатанистките си ритуали дребни деца, злоупотребяват с тях полово, а след това ги трансформират в плебеи. Според QAnon те заемат управителните постове освен в държавния уред, само че оглавяват най-големите компании и медийни компании. А водеща роля в поддържането на целия този парадокс има точно е Джейк Анджели.

Освен че постоянно посещава митингите на Тръмп, той е и изключително деен в онлайн пространството, където разгласява лични „ изследвания “ за въздействието на илюминатите над света. От новинарския уебсайт news.com.au допълват, че Анджели се изявява и като артист и дубльор, което изяснява свръхдраматичното му държание в Капитолия. Проблемът е, че небивалиците му притеглят медийно внимание, а дружно с това и нови почитатели към култа. The Guardian отбелязва още през 2018 година, че казусът на придвижването не е в това, че съществува, а в това, че някой ден неговите последователи могат да се радикализират и да подхващат злонамерени дейности. За страдание, догатката им се трансформира в предсказване – без значение дали деятелите имат вяра в небивалиците на QAnon, или просто оправдават експанзията си с тях, последствията за Съединени американски щати са непоправими. А най-страшното е, че тайното придвижване набира от ден на ден почитатели...

 
Блокираха Тръмп във Facebook и Туитър
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР