Щом наближат Коледните празници, всички с нетърпение започваме правим /и

...
Щом наближат Коледните празници, всички с нетърпение започваме правим /и
Коментари Харесай

Коледен фестивал във Втори дом този уикенд! Подарете усмивка на децата - бежанци

Щом наближат Коледните празници, всички с неспокойствие започваме вършим /и да очакваме/  изненади и дарове. Всеки желае да зарадва близки и другари, спазвайки традицията, която продължава стотици години. Тази година измежду милионите писма до дядо коледа има и доста на деца - бежанци от Украйна. Те са надалеч от домовете си, до тях са единствено майките им, които се молят бащите им да оцелеят и още веднъж да бъдат дружно. Децата-бежанци не чакат нищо, тъй като знаят, че майките им няма по какъв начин да им купят подарък, няма по какъв начин да подредят коледна софра, няма по какъв начин да съберат фамилиите си. Но надълбоко в своята детска душа не престават да мечтаят…
Прочетете още
На 17 декември 2022 година с поддръжката на почетния консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев фондация " Ukraine support and renovation " ще организира коледен благотворителен панаир в спортната зала на " Втори дом ". Организаторите канят всички, които желаят да подарят усмивка на децата - бежанци да се включат в празника. Със събраните средства ще се подкрепят най-нуждаещите се украински фамилии.

На празника можете да се потопите в магическата атмосфера на тържеството съгласно обичаите на украинския народ: танци, музика и занимания. Ще опитате необикновено вкусна украинска кухня: борш, сланина, кнедли с чесън, домашно приготвени салами, кнедли, сармички, ошав... Ще бъдат показани украински декорации, които могат да бъдат прегледани и закупени. Под управлението на занаятчии от Украйна можете да се опитате да създадете подарък, изпълнен с обич и магическа сила.

Очакват Ви доста забавни и непредвидени неща!!! Не забравяйте и за децата си, те ще имат какво да вършат!

Така дружно ще сбъднем детските фантазии за дарове, Коледна вечеря, празник и новогодишно въодушевление!

Повече от 500 украински деца са написали писма, отговори на които можем да им върнем дружно! Чрез поддръжка, дарения и обич!


    
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР