Щитовидната жлеза произвежда хормони, които регулират метаболизма и клетъчния растеж

...
Щитовидната жлеза произвежда хормони, които регулират метаболизма и клетъчния растеж
Коментари Харесай

Тя е много уморена и постоянно иска да спи. Оказа се, че причината е в гърлото

Щитовидната жлеза създава хормони, които контролират метаболизма и клетъчния напредък и директно засягат положението на организма като цяло. Според статистиката нарушавания на щитовидната жлеза се следят при всеки трети човек. Нарушенията могат да бъдат разнообразни, както и заболяванията, които предизвикат. Основното нещо е да разпознаете казуса в точния момент и да потърсите помощ.

1. Тъга и меланхолия

Един от признаците за погрешно действие на щитовидната жлеза е скептицизмът. Малко горест от време на време даже е потребна, само че в случай че меланхолията внезапно стартира да ви преследва непрекъснато, може да се наложи да ревизирате щитовидната жлеза.

2.Запек

Да да. В някои случаи повода за казуса е щитовидната жлеза. Щитовидната жлеза, а не червата или стомаха.

3. Липса на сън

Ставането от леглото заран е мъчно за всички. Но в случай че във вашия случай думата „ мъчно “ към този момент може да бъде сменена с „ невероятно “, най-вероятно казусът е в щитовидната жлеза. Ако продължавате да се чувствате „ на автопилот “ през целия ден и непрекъснато желаете да спите, най-добре е да посетите доктор.

4. Суха кожа, косопад

Хипотиреоидизмът (липса на хормони на щитовидната жлеза) доста постоянно води до суха кожа. Често повода за измененията в структурата на кожата се крие в бавния метаболизъм. В резултат на това косата също става слаба и чуплива и стартира да пада.

5. Наднормено тегло

Да, несъмнено, най-често напълняваме, когато ядем прекалено много, и не можем да преодолеем навика да се шмугнем до хладилника през нощта. Въпреки това, в случай че ненадейно сте придобили всичко, без да измененията диетата или метода си на живот, може да си коства да ревизирате щитовидната жлеза.

6. Липса на интерес към секса

Неправилното действие на щитовидната жлеза води до понижаване на либидото.

7. Мускулна болежка и напрежение

Хората, които най-малко по някакъв метод са свързани със спорта, не би трябвало да изясняват за какво от време на време се появяват напрежение и болежка в мускулите. Въпреки това, в случай че непрекъснато изпитвате дискомфорт по време на нормалните си физически действия, си коства да помислите за посещаване при доктор.

8. Ускорен пулс

Ако сте се влюбили, значи всичко е наред – при типа на обекта на сънищата сърцето неизбежно ще стартира да изскача от гърдите. Но в случай че наподобява, че няма защо да се тревожите и да мечтаете, а сърцето ви внезапно стартира да бие неравномерно, консултирайте се с доктор.

9. Световъртеж

И освен. Ако забележите, че вниманието и паметта ви внезапно започнаха да работят на скокове, по-късно си спомняте нещо, по-късно забравяте, по-късно се отпускате, по-късно се концентрирате, най-добре е да ревизирате щитовидната жлеза. Разбира се, хората са просто разсеяни и забравящи по природа. Но в случай че това не е за вас, вие знаете какво да вършиме …

10. Високо налягане

Високото кръвно налягане може да се дължи на нередовност на щитовидната жлеза. Въпреки че, несъмнено, може да има доста аргументи.

11. Повишен вкус и смяна на усета

Променил ли се е ненадейно усетът на храната? Не харесвате това, което в миналото сте харесвали? Или внезапно усещате просто вълчи апетит? Друг вероятен знак.

12. Болка във врата или гърлото

Понякога резултат от нередовност на щитовидната жлеза може да бъде и болежка във врата или гърлото. Ако нямате простуда, само че внезапно ви боли да преглъщате, най-добре е да се консултирате със експерт.

Има доста други препоръки по какъв начин да идентифицирате нарушавания в щитовидната жлеза. Например, подобен елементарен тест: вземете вода в устата си и се пробвайте да преглъщате допустимо най-бавно, в случай че в гърлото ви се появят необикновени чувства, време е да отидете на доктор. Но, както знаете, незабавно щом се замислим за личното си здраве, незабавно виждаме признаци на всички заболявания по света. Навременните визити при лекаря и тестванията ще оказват помощ в действителност да се понижи рискът от болестта.

Бъдете здрави!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР