Щеше да е смешно, ако не беше тъжно: създателите на

...
Щеше да е смешно, ако не беше тъжно: създателите на
Коментари Харесай

Ubi се извинява заради нормалния брак на героите в Assassin’s Creed Odyssey

Щеше да е смешно, в случай че не беше тъжно: основателите на Assassin’s Creed Odyssey се извиниха за това, че героите в играта имат естествен хетеросексуален брак. Ubisoft Quebec би трябвало да се оправдава за какво играта не е обърнала тил на морала и биологията. Нещо повече, студиото се принуди да промени името на трофей, наименуван Growing Up, който се дава, когато героят ви се снабди с дете.
„ Прочетохме вашите отговори онлайн и ги взехме драговолно “, съобщи дизайнерът Джонатан Дюмонт на форумите на Ubisoft. „ Това беше опит за нас. Разбирането за това какъв брой се чувствате привързано към вашите Касандра и Алексиос не радва и да знаеш, че сме ви разочаровали, не е нещо, което те одобряваме леко“.

„Проблемът“ произлиза от това, че изборът на историята в последното DLC на играта принуждава основния воин да влезе в хетеросексуална връзка, като анулира обещанията за еднополовите благоприятни условия за романтика в главната игра и пренебрегва персоналните истории, които някои играчи могат да построят. На E3 2018, Ubisoft Quebec обясняваше, че Assassin’s Creed Odyssey ще даде опция да играете като мъж или жена и да имате интимни връзки с двата пола.

Чисто механически, място за неодобрение има, тъй като Assassin’s Creed Odyssey се популяризира като най-ролевата игра в 11-годишната история на серията и някои може да не са удовлетворени за това, че им се лишава опцията за персонификация. Лошото идва, когато една видео игра се употребява като метод за налагане на ненормални претенции и лов на вещици. Мнението на почитателите постоянно е добре пристигнало, само че издателите и разработчиците не би трябвало сляпо да се подчиняват на най-различни петиции и стремежи.

Случката припомня и скандалните претенции към завършека на Mass Effect, който в действителност даже съумя да измести ненапълно полемиките по отношение на същинските качества на приключението. BioWare сътвори три неповторими игри, разрастващи се в една вълнуваща галактика със лична история, неповторими персонажи и драми. Всяка от тези игри лишава приблизително по 30-40 часа, което значи, че общо имаме най-малко стотина часа, изпълнени с разнообразни значими решения, разклоняващи се пътеки и директни причинно-следствени връзки. Ако погледнете от кое място започва студиото с Mass Effect 1 и до каква степен стигна с Mass Effect 3, ще видите че напредъкът е голям. Как е допустимо всичко това да бъде зачеркнато от една крайна сцена, която е безусловно не повече от 5 минути?!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР