Ще заведем иск срещу организатора на протеста срещу БФС.Това заяви

...
Ще заведем иск срещу организатора на протеста срещу БФС.Това заяви
Коментари Харесай

Терзиев: Ще заведем иск срещу организатора на протеста, СДВР допусна агитките да се слеят

Ще заведем иск против уредника на митинга против БФС.

Това съобщи на брифинг в Столична община кметът на столицата Васил Терзиев.

" Екипите работиха неуморно, всичко е възобновено в рамките дневно ", добави той.

 

" Щетите за контейнери, кошчета за боклуци, както и действия по разчистване са в размер на 14 хиляди лева За шахти, плочки, бордюри сумата е 8000 лева Съсипаните ограничаващи колчета и знаци са на стойност 4000 лева Нарушената облицовка на тавана на подлеза на Орлов мост ще коства към 15 000 лева Общата сметка демонстрира, че Столична община е платила 42 000 лева, с цел да поправи вредите след вчерашния митинг ", изреди кметът.

" Столична дирекция на вътрешните работи позволи агитките да се слеят. Няма по какъв начин Столична община да се грижи за разделянето на агитките ", сподели още той.

 

Кметът има съгласователна роля, бих могъл да спра митинга, в случай че имаше сигнал от ДАНС или полицията, само че такова нямаше, уточни Терзиев.

 

" Този митинг аз бих могъл да го спра, в случай че имаше негативни отзиви от страна на ДАНС, на Столична дирекция на вътрешните работи, на Триадица, на инспектората, на Общинска полиция. Няма причина да бъде отказано провеждането на сходен митинг. Предполагам, че е имало какво да се направи, само че за жалост нещата ескалираха от страна на протестиращите. Столична дирекция на вътрешните работи позволи агитките да се слеят. Няма по какъв начин Столична община да се грижи за разделянето на агитките. От разрешаването на митинга, оттова нататък е функционалност на Столична дирекция на вътрешните работи да провежда мирното протичане на сходни мероприятия ", повтори Васил Терзиев.

 

Само от КОД са се отзовали на поканата на столичния кмет до партийните водачи, стана ясно от изказването на Терзиев.

 

„ Ще се радваме да се забележим с Вили Лилков и останалите им общински съветници, които демонстрираха предпочитание да си поговорим за тематиките за София и да отпушим този развой. Чакаме срещата с тях с неспокойствие, надяваме се и някои от другите партии да се отзоват и да проявят отговорност към потребностите на София “, уточни още Терзиев. По думите му задачата на диалозите е да се разиска работата по значимите за столицата тематики, в това число изборът на ръководител на Столичния общински съвет и съставянето на обособените комисии.

„ Ще преценим нашата тактика въз основата на това кой ще се отзове на нашата покана. Ние протегнахме ръка и показахме, че желаеме да тръгнем от огромните неща за града “, сподели още той.

 

" Говорим за политики, тук няма никакви сглобки ", счита той.

Ще продължим с кандидатурата на господин Бонев, сподели в отговор на въпрос Терзиев. „ Когато сме спечелили безапелационно изборите в София – имаме 19 районни кмета, общинските съветници колкото втората и третата мощ взети дружно, е редно да бъдем подкрепени в предлагането ни за ръководител на Общинския съвет “, сподели още Васил Терзиев.

 

Той разяснява и решението на съда да отвори чувалите с разписките от машинното гласоподаване в София. „ Не се тормозя. Нашите наблюдения и разбори демонстрират, че доста от сбърканите протоколи биха били в моя изгода “, уточни той. „ Имаме доста работа за града, тъй че не губим време, с цел да изземаме ролята на съда “, акцентира Васил Терзиев.

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР