Ще започнем вече официални преговори с Демократична България“ за обща

...
Ще започнем вече официални преговори с Демократична България“ за обща
Коментари Харесай

Петков: Ще започнем официални преговори с ДБ за обща листа за евроизборите

Ще стартираме към този момент публични договаряния с „ Демократична България “ за обща листа за евроизборите. Това разгласи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ (ПП) Кирил Петков в изказване пред медиите, представен от Българска телеграфна агенция

Той изясни, че Националният съвет на Политическа партия ще разисква три съществени точки, значими за партията и свързани с евроизборите. Освен договарянията с „ Демократична България “, Петков посочи, че ще бъде разисквано и одобряването на Никола Минчев за лидер на листата.

Ще имаме и вътрешни избори за всички други претенденти в листата на „ Продължаваме промяната “ след лидера, „ тъй че демокрацията да се покаже и от вътрешната страна преди да отиде извън “, разяснява съпредседателят на Политическа партия.

Ако е правилно, че на следващия ден Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще утвърди договорката сред „ Юнайтед груп “ и „ Булсатком “, това доста ни тормози, уточни Кирил Петков и добави, че е притеснително, в случай че комисията просто утвърди това решение, което ще се отрази на хиляди българи, без никакъв коментар.

Вярваме, че промяната в Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да стане доста бързо. Ние ще вкараме нов закон, сподели Петков и акцентира, че не би трябвало да се чака нито ден повече. „ Смяната на Комисия за защита на конкуренцията и промяната на закона би трябвало да станат голям приоритет. Ще приказваме с сътрудниците от ГЕРБ в утрешния ден “, заяви той.

Във връзка сдумите на вицепрезидента Илияна Йотова, че президентът Румен Радев е имал оферти да стане част от „ сглобката “, Петков сподели: „ Само тя може да каже. Напоследък се чудя, има изявления от заран до вечер по някакви завъртяни тематики, в които от наша позиция няма нищо действително, само че се хвърлят в медийното пространство, с цел да замъгляват публичното мнение “.

Докато нямаме работещи институции и служби, от заран до вечер да си прехвърляме топката с думи е нещо, с което няма по какъв начин обществото да напредне, уточни Кирил Петков по поводдумите на ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, че президентството е „ тъмна институция, цялостна с доста кеш “.

„ Службите би трябвало да бъдат придвижени напред, тъй като в противоположен случай нито аз, нито някой различен може да бъде пряк съдник пред микрофоните “, посочи Петков.

Попитан дали е обсъждан вид не президентът да се включи в сглобката, а просто да не я атакува, Кирил Петков съобщи: „ В „ Продължаваме промяната “ в никакъв случай сходно нещо дори не се е дискутирало “.

„ Пътят на Копринката “, което беше дискутирано нееднократно - в случай че имаме работещи служби, това няма да е просто общи приказки, а би трябвало да има същинско следствие и да има същински резултати, сподели Петков.

Докато не оправим и регулаторите, и службите, българските жители ще слушат единствено приказки, само че хората желаят към този момент каузи и крайни дейности, сподели още съпредседателят на Политическа партия.

Виждаме заплаха за ребрандиране на „ Възраждане “ като консервативна партия, това доста ни тормози, разяснява още Кирил Петков. Той изрази вяра, че от „ Възраждане “ няма да заблудят ГЕРБ и че проевропейските партии за тези избори ще имат ясна формулировка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР