Ще ви представим няколко суеверия, в които прадедите ни са

...
Ще ви представим няколко суеверия, в които прадедите ни са
Коментари Харесай

Никога не правете тези неща вечер, за да...

Ще ви представим няколко суеверия, в които прадедите ни са вярвали. А някои от тях даже се съблюдават и до през днешния ден.

Не излизайте от вкъщи си късно вечер, в случай че не се постанова!

Съвременните хора са много дейни вечер. Обичат разходките, посещават културни и развлекателни мероприятия, излизат на питейни заведения или просто се скитат по улиците в късните часове. Преди години, обаче, хората са вярвали, че след залез слънце човек не би трябвало да излиза от вкъщи, в случай че не се постанова, написа iwoman.bg. Смятало се, че излизате през нощта на улицата може да ни срещне с нечисти сили. Именно по тази причина хората предпочитали да си стоят вкъщи вечерта, с цел да не се заредят с отрицателна сила.

Не изхвърляйте боклука вечер!

Това разбиране е едно от дребното, което е известно и до през днешния ден, и даже някои хора още го съблюдават. Тази възбрана е позната от антични времена, когато се е считало, че в случай че хвърлите боклука вечер, тъмни сили могат да го употребяват против вас и вашето семейство. Освен това се счита, че в случай че хвърли боклука си в късните часове, човек рискува да загуби материално богатство. Той може да загуби работата си, парите си или нещо доста скъпо за него.

Не чистете къщата късно вечер!

Още едно поверие, което може и да сте чували. Смята се, че в случай че измете пода преди лягане, човек „ измита “ благосъстоянието от вкъщи си. Чистенето вечер можело да докара до беднотия и неуспехи, считали античните хора.

Не се поглеждайте в огледалото късно вечер!

Нашите предшественици по принцип са се пробвали да заобикалят огледала и някои от тях нямали такива в къщата. Но даже и да имали, те вярвали, че е неприятен шанс, в случай че се погледнат в него през нощта. Огледалото е било считано за портал, свързващ света на живите със света на мъртвите, а в случай че нечиста мощ пристигна в нашия свят, тя постоянно „ минавала “ през огледалото. В актуалния свят, малко хора се придържа към това поверие, само че тези, които знаят за него от своите баби и дядовци са много деликатни. Някои хора имат вяра, че в случай че се огледат в огледалото вечер, ще остареят прибързано.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР