“Ще ви дам съвет, бъдещи поколения. Послушайте ме. Не се

...
“Ще ви дам съвет, бъдещи поколения. Послушайте ме. Не се
Коментари Харесай

Мая Плисецкая: Характерът – това е съдба.

“Ще ви дам съвет, бъдещи генерации. Послушайте ме. Не се примирявайте, не се примирявайте до самия край. Дори и тогава – стреляйте, воювайте, тръбете, барабани бийте... До последния момент се борете... Победите ми се дължаха само на това. Характерът – това е орис. ”


В зората на кариерата си


Най-важната роля на живота й - Одет/Одилия


Нейната кариера е една от дребното с такова дългоденствие


Плисецкая постоянно е твърдяла, че едно от най-хубавите неща в живота й е бракът с композитора и музикант Родион Шчедрин, траещ повече от половин век, до нейната гибел през 2015 година



Мая Плисецкая е един от знаците на балетното изкуство. Тя е родена в някогашния Съюз на съветските социалистически републики на 20 ноември 1925 година Тя стартира да учи балет на 9-годишна възраст и едвам на 11 дебютира на сцената на Болшой спектакъл, трансформирал се в неин дом през съвсем целия й живот. Тя съчетава идеала на балетното изкуство - техника, физика, темперамент, артистизъм и...дори късмет.

Нейните най-известни функции са като Одет/Одилия, Жулиета, Кармен и още в десетки типичен и съвременни спектакли. Умира на 89 годишна възраст - на 2 май 2015 година от сърдечен удар. Тялото е кремирано и в наследството й написа, че след гибелта и кремирането и на брачна половинка й, тленните остатъци на двамата би трябвало да бъдат разпръснати над Русия.

Мая Плисецкая на 61 години в най-великата роля на живота си - на Умиращия лебед

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР