Ще търсим максимално съгласие за бюджет 23. Това е изненадата

...
Ще търсим максимално съгласие за бюджет 23. Това е изненадата
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Трябва да има нов бюджет за догодина, а не удължаване на сегашния

Ще търсим оптимално единодушие за бюджет 23. Това е изненадата от днешния ден и от чуването на финансовия министър - че няма да има бюджет, а ще има удължение на настоящия. Това не е задоволително, тъй като цените порастват, бедността нараства, би трябвало да се усъвършенства бюджета за 23, тъй като би трябвало да се преизчисли минималната заплата, а служебното държавно управление планува замразяването ѝ. Трябва да се преизчислят пенсиите, а служебният кабинет планува единствено швейцарското предписание. Ако продължим настоящия бюджет при възходящи цени, инфлация и тежки зимни месеци, ще ощетим освен народа си, само че и стопанската система си. За нас е по-целесъобразно да има нов бюджет за 2023 година, който да регистрира нуждите за страната и за народа.  Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в колуарите на Народно събрание, съобщи кореспондент на

Тя бе безапелационна, че няма да поддържат мандат ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане. Ако Политическа партия ни поканят за втория - ще участваме в диалозите.

Ние считаме, че даването на оръжие на Украйна би въвлекло България във военния спор, ние желаеме спокойно и дипломатическо решение, съобщи още тя. По думите ѝ за тях мотив е българския народ е да не се въвлича в спора и да има мир в България.

Нинова бе безапелационна, че не би гадала къде ще отиде третия мандат и когато президентът го връчи - тогава ще забележим какво ще предложи този трети.

 

 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР