Ще стане ли частен Шофьорският плаж край Созопол - една

...
Ще стане ли частен Шофьорският плаж край Созопол - една
Коментари Харесай

Ще стане ли Шофьорският плаж край Созопол частен?

Ще стане ли частен " Шофьорският плаж " край Созопол - една от последните незастроени линии по Южното Черноморие. Вече трети месец строителна техника работи съвсем непрекъснато и заличава обичаното място на няколко генерации българи.

Строителството там стартира незабавно след края на летния сезон. Работи се по мрачно и през почивните дни. Теренът попада в две предпазени зони. След като за строителството се заприказва през последните дни, екоинспекцията в Бургас назначи инспекция за това има ли повредени дюни в предпазена зона " Ропотамо ". Резултатите от нея още не са подготвени.

От дирекцията за строителен надзор обясниха, че градежът не е от тяхната компетентност и препратиха екипа на bTV към Община Созопол. От там обаче нямаше отговор дали има издадено позволение за градеж.

Застрояването на " Шофьорския плаж " провокира гнева на доста хора в обществените мрежи. От фондация " Биоразнообразие " насочиха въпрос към Община Созопол къде е липсващ общински парцел, който е бил сред плажа и частния парцел, на който се прави строителството.

Представител на вложителя изясни, че е отстранена скалната маса от свлачището на плажа и сега се правят укрепителни действия. През 2009 година то се е активизирало и през последните години е станало рисково за хората. Срутил се
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР